Hlavní obsah

Přestavba Bauerovy ulice v Brně začne v březnu, řidiče čeká omezení

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Přestavba Bauerovy ulice v Brně, která je součástí jihozápadní části velkého městského okruhu, má začít v březnu. Uvedlo to na svém twitterovém účtu Ředitelství silnic a dálnic.

Článek

Jezdit se bude v jednom pruhu v každém směru a stavba má být hotová do konce roku 2024. Silničáři za ni zaplatí téměř 600 milionů korun.

Bauerova ulice bude dalším „špuntem“ na městském okruhu, který podstupuje v současnosti velkou přestavbu. Již několik let se rozšiřuje na čtyři pruhy Žabovřeská ulice, dokončení prací se předpokládá také na konci příštího roku. V jižní části okruhu v ulici Poříčí se musí jezdit jedním pruhem v každém směru kvůli stavbě protipovodňových opatření a kvůli různým zdržením je pravděpodobné, že letos stavba hotová nebude. V lednu se také zavřela polovina mostu v ulici Otakara Ševčíka, kompletní oprava bude hotová taktéž na konci roku 2024. A další omezení jsou v Husovicích, kde se staví mimoúrovňová křižovatka na Tomkově náměstí a pokračuje se se stavbou nové silnice ke křižovatce s Rokytovou ulicí.

Přestavovaný úsek v Bauerově ulici měří téměř kilometr. Vozovka zde bude širší, aby mohly být širší jízdní pruhy. Jízdní pásy budou od sebe oddělené, dnes je mezi nimi jen plná čára. Vznikne také nové napojení na areál výstaviště a k budoucí plánované multifunkční hale. Chodci už nebudou mít možnost ulici přecházet a vzniknou dvě lávky u Riviéry a u Velodromu, první z nich bude měřit 210 metrů, druhá 59 metrů.

Reklama

Doporučované