Hlavní obsah

Karlovy Vary zajistily novým vrtem dostatek vody na táboře Vladař

Foto: Getty Images

Karlovy Vary (ilustrační foto).

Reklama

Karlovy Vary doplnily novým vrtem dětský tábor na Vladaři. Zajistí dostatek vody po celou dobu letních táborů.

Článek

Město, které je vlastníkem dětského tábora na hoře Vladař, tak postupně zlepšuje podmínky ve stanovém táboře, řekl ČTK náměstek primátorky Miroslav Vaněk (Karlovaráci). Investice do nového zdroje vody a úprav jejích rozvodů byly asi 160 000 korun.

„Letos jsme řešili dlouhodobý problém, kterým byl nedostatek vody na táboře. Z hygienických a dalších důvodů je samozřejmě potřeba, aby vody byl dostatek. Povedlo se nám díky odborné firmě nalézt zdroj vody, provedl se poměrně hluboký vrt a získali jsme vysoce kvalitní vodu, kterou (tábor) může používat na sprchy a další věci, které tam jsou potřeba. A zajistili jsme tím, aby měl letní tábor po celou sezonu dostatek vody,“ uvedl Vaněk.

Do tábora investuje město každoročně, loni zde modernizovalo sociální zařízení a vybudovalo čistírnu odpadních vod. Město má i seznam vhodných oprav, které by bylo dobré udělat. Příští rok by mohlo jít třeba o úpravy jídelny a klubovny.

O tábory na stolové hoře Vladař je velký zájem a vždy jsou turnusy obsazené dlouho před termínem. V areálu jsou kromě stanů s podsadou i budovy, které slouží jako kuchyň, jídelna a ubytování pro nemocné, v další budově jsou sprchy a jedna budova v horní části tábora slouží jako zázemí nebo pro případ mimořádně špatného počasí.

Městský Dům dětí a mládeže Karlovy Vary spravuje dva letní tábory, kromě Vladaře ještě tábor Studánka u Chebu. Táborová základna Studánka je postavena na louce nedaleko vesnice Studánka. Jde o stanový tábor. V areálu je srub, kde se děti mohou schovat při nepřízni počasí. Součástí srubu je i malá kuchyňka a kryté posezení venku.

Reklama

Doporučované