Hlavní obsah

Ostrov chce zbourat staré garáže poblíž centra, počítá tam s bytovou výstavbou

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Ostrov na Karlovarsku postupně odkupuje staré garáže, které hyzdí lokalitu poblíž historického centra města. Záměrem radnice je 55 garáží zbourat a místo do budoucna využít pro bytovou výstavbu.

Článek

Garáže, které jsou mezi Starým a Novým městem, jsou ve špatném technickém stavu. Město za ně nabídlo velmi výhodnou cenu. „Nabídli jsme vlastníkům částku 200 tisíc korun, což je minimálně dvojnásobek toho, za co se garáže v této lokalitě prodávají. Podmínkou bylo, že žádost bude podepsána do konce dubna. Na to kladně zareagovalo 24 vlastníků,“ řekl starosta Jan Bureš (ODS). Radnice bude nabídnutou částku postupně snižovat, aby se garáže prodaly co nejdříve. S demolicí alespoň části garáží chce začít ještě letos.

Územní studie již v lokalitě počítá s výstavbou objektů pro bydlení. Jde o poslední volné místo poblíž historického centra. V úvahu připadá nájemní nebo vlastnické bydlení. Stavbu by mohl zajistit soukromý investor nebo město za přispění dotace. „Dokážu si představit, že by to mohlo stavět i město jako nájemní bydlení, pokud by k tomu byla masivní státní podpora,“ řekl starosta.

Šestnáctitisícový Ostrov má nedostatek městských bytů. Poptávka po nich je vysoká, na menší byt se čeká přibližně dva roky. V současnosti se ve městě opravuje bývalý hotel Myslivna, kde vzniká deset nájemních bytů a také nebytové prostory. Dalších asi 25 bytů k prodeji vznikne přestavbou kancelářské budovy v Lidické ulici. Vybuduje je tam soukromý investor.

Reklama

Doporučované