Hlavní obsah

Sokolov pomůže lidem ve finanční tísni se žádostmi o příspěvky na úřadu práce

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice v Sokolově chce pomoci lidem v tíživé finanční situaci. Na městském úřadě proto bude pracovník, který jim poradí, jak postupovat při žádosti o dávky v hmotné nouzi na úřadě práce.

Článek

Podle místostarostky Renaty Oulehlové (ANO) kvůli obecnému zdražování přibývá lidí v nouzi, kteří se navíc bojí požádat o pomoc. Poradenství je určeno zejména samoživitelům či seniorům, řekla dnes ČTK.

„Vzhledem k situaci, která je nyní jak s energiemi, tak i s cenami potravin, začínáme zjišťovat, že má mnoho lidí problémy. Jsou to lidi, kteří pracují, senioři v důchodu nebo maminky na mateřské, a z nějakého důvodu nechtějí jít na úřad práce a někde sami prosit. Lidé se za to stydí nebo si říkají, že na to nemají nárok,“ řekla Oulehlová.

Nový úředník bude na městském úřadě pracovat od začátku ledna. Jeho úkolem bude pomoci lidem ve finanční tísni se zorientovat, na jaký státní příspěvek mají nárok, pomůže jim absolvovat celý proces, a to jak on-line, tak i osobně na úřadě práce. Úřad pak posoudí, zda může daný člověk čerpat některou z dávek v hmotné nouzi, jako například doplatek na bydlení, mimořádnou okamžitou pomoc nebo příspěvek na živobytí.

Radnice v poslední době eviduje stále víc lidí, kteří potřebují finanční pomoc. Kolik jich ale na území Sokolova reálně je, vedení města neví.

Sokolov kromě této pomoci nabízí lidem zdarma také právní poradenství.

Reklama

Doporučované