Hlavní obsah

Na východě Čech padl teplotní rekord pro 4.srpen na jednom místě,na Labské boudě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michaela Rambousková, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Ve čtvrtek padl rekord pro 4. srpen pouze na jedné stanici na východě Čech, kde se měří déle než 30 let. Na hřebenové Labské boudě v Krkonoších dnes bylo 24,8 stupně Celsia, zatímco dosavadní rekord činil 23,8 stupně z roku 2018.

Článek

„Teploty, které jsme dnes měli, nejsou v tomto období výjimečné, žádné extrémy, už bylo tepleji. Například v Pardubicích bylo dnes 34 stupňů, přičemž v minulosti až 36 stupňů,“ řekl Tomáš Popelka z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v Hradci Králové. Údaje jsou k 17:00.

Nejtepleji ve východních Čechách bylo podle něj dnes v Hradci Králové, a to 34,6 stupně Celsia, na rekord dnešního dne to ale nestačilo.

Ještě tepleji má být na východě Čech v pátek. Předpověď pro zítřek počítá s jasnou až polojasnou oblohou, během odpoledne od západu bude oblačnosti přibývat a večer mohou přijít bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší teploty budou mezi 33 až 36 stupni Celsia, na horách do 29 stupňů. Vítr v bouřkách přechodně zesílí. O víkendu by se mělo ochladit, na některých místech až o deset stupňů. Přesto by maxima měla zůstat nad 25 stupni.

Reklama

Související témata:

Doporučované