Hlavní obsah

Na autobusovém nádraží v Jablonci nad Nisou bude znovu k dispozici čekárna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Na autobusovém nádraží v Jablonci nad Nisou bude od čtvrtka znovu k dispozici čekárna, cestující už nebudou při čekání na spoj mrznout na nástupištích.

Článek

Od února se do stejné budovy přesune také prodej jízdenek pro městskou a regionální dopravu. Po delší době tak budou mít cestující k dispozici znovu místo, kde se mohou ukrýt před nepříznivým počasím, řekla dnes ČTK mluvčí magistrátu Jana Fričová. Čekárna bude otevřená denně, dohlížet na ni bude kamera městské policie.

„Čekárna na jabloneckém autobusovém nádraží léta chyběla. Zavřená byla proto, že budovu, kde čekárna je, město nevlastní. Nyní se nám podařilo vyjednat pronájem a po nezbytných úpravách můžeme čekárnu otevřít,“ doplnil náměstek primátora Petr Roubíček (ODS). Čekárna bude otevřená ve všední dny a v sobotu od 06:00 do 20:00, v neděli ji mohou cestující využít až od 10:00. K dispozici jsou i toalety, kam je vchod z boku budovy. „Provoz bude zkušební, je možné, že se do budoucna ještě změní,“ dodal Roubíček.

Budova včetně pozemku je v městské památkové zóně, v minulosti sloužila provozovateli autobusové dopravy jako místo předprodeje jízdenek, čekárna pro cestující, zázemí řidičů autobusů, byl tam dispečink a další kanceláře. V posledních letech byl objekt zavřený, město si pronajímalo jen toalety. Teď bude radnice platit měsíčně nájem 75.000 korun a má podle primátorova náměstka také opci na odkup budovy za 8,1 milionu korun, až se vyjasní vlastnictví objektu.

MHD v Jablonci převezme od února na pět let nový dopravce - ČSAD Slaný. Ve městě nasadí hybridní vozy s kombinovaným pohonem na naftu a elektrickou energii, 23 jich bude 12metrových značky Mercedes-Benz a čtyři menší osmimetrové značky Iveco. Vozy budou klimatizované, vybavené USB nabíječkami a LED monitory. S novým dopravcem se do budovy na autobusovém nádraží vrátí prodej jízdenek. Dnes musí cestující pro předplatné na MHD do Eurocentra a jízdenky do regionální dopravy se prodávají ve stánku pekařství na autobusovém nádraží.

Reklama

Doporučované