Hlavní obsah

Prostějovská radnice nakoupí na burze energie na dva roky, cena vzrostla

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Prostějovská radnice vypíše veřejné zakázky na burzovní centrální nákup elektrické energie a zemního plynu pro město na léta 2023 a 2024. Jejich celkovou cenu radní odhadli na 57 milionů korun.

Článek

Předchozí dvouletý kontrakt na dodávku elektřiny a plynu pro Prostějov skončí letos. Veřejnou zakázku na roky 2021 a 2022 město vyhlásilo v roce 2020, tehdy měla odhadovanou hodnotu zhruba 30 milionů korun.

„Vycházíme z hodnoty zakázek, které byly vysoutěženy na období 2021 až 2022. Reálně lze ale předpokládat, že aktuální cena elektřiny a zemního plynu bude v současnosti, vhledem ke světovému dění, až trojnásobná,“ komentoval primátorův náměstek Jiří Pospíšil (PéVéčko) odhadovou cenu dodávek elektrické energie a plynu pro léta 2023 a 2024.

Město energie nakoupí na komoditní burze PXE. „Předmětem zakázek je zajištění dodávek elektrické energie a zemního plynu pro potřeby města Prostějova a jím zřízených příspěvkových organizací a vybraných obchodních společností, kterých je město zřizovatelem nebo v nichž má rozhodující podíl,“ popsal Pospíšil zakázku. Dodavatel elektrické energie a zemního plynu pro Prostějov bude podle Pospíšila vybrán v elektronické aukci, následovat budou postupné nákupy s fixací ceny.

Reklama

Související témata:

Doporučované