Hlavní obsah

Pardubice připravují průmyslovou zónu pro servis letadel či výrobu

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Město Pardubice připravuje menší průmyslovou zónu u letiště. Pozemky by měly využít firmy navázané na letecký průmysl, nepůjde ale o klasickou zónu a velkovýrobu. ČTK to sdělil primátor Martin Charvát (ANO).

Článek

Mohlo by tam podle něj vzniknout zázemí pro opravy a servis letadel a také pro lehkou pomocnou leteckou výrobu. „Máme signály, že by o to mohl být zájem,“ uvedl Charvát.

O pozemky přímo na letišti se zajímá společnosti AeroPartner, chce tam stavět halu na opravu menších VIP letadel. Na jaře bude jasněji, jestli se projekt uskuteční. Podle Charváta by investice mohla iniciovat další projekty.

Město proto připravuje zázemí pro další zónu. „Děláme přípravné projektové práce. Zóna prakticky sousedí s letištěm. Potřebujeme udělat dopravní napojení z hlavní silnice. Máme pozitivní zprávy od soukromníků, jsou ochotní pozemky prodat, silnice k zóně by mohla být rovná,“ řekl Charvát.

V příštím roce by mohl být hotový projekt. Prostřednictvím CzechInvestu by ho magistrát prezentoval firmám z leteckého prostředí. „Věřím, že v příštím roce bude příznivější nálada, obchodu se bude dařit a nový byznys naváže na naše letiště,“ říká Charvát.

Reklama

Doporučované