Hlavní obsah

V Moravské Třebové otevřeli novou budovu nemocnice následné péče

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Po necelých dvou letech výstavby Pardubický kraj otevřel novou budovu nemocnice následné péče ve Svitavské ulici v Moravské Třebové. Stavba s rozpočtem 293 milionů korun je největší krajskou investicí ve městě.

Článek

Potřebné pozemky na louce po bývalém dětském pavilonu darovalo kraji město. Po přestěhování do nových prostor čeká na pacienty i zdravotnický personál výrazná změna. „Když jsem nastupoval do pozice ředitele nemocnice v Moravské Třebové, tak by mne ani ve snu nenapadlo, že budu s kolegy stát v nádherném moderním prostředí, které je opravdu vzorem pro další nemocnice následné péče, a to nejen v našem kraji. Osobně, ale i za své kolegy děkuji Pardubickému kraji za odvahu pustit se do takto velké stavby, která skokově vylepší prostředí pro poskytování zdravotnické péče v širším okolí Moravskotřebovska,“ uvedl ředitel nemocnice Pavel Havíř.

Kromě hlavní budovy nemocnice, která má 90 lůžek, je součástí také rehabilitační provoz, laboratoře, administrativně-provozní část a stravovací zařízení. V budově je také výjezdová základna zdravotnické záchranné služby, která dosud sídlila v nevhodných prostorách, vyšla na 41 milionů korun. Na výstavbu se Pardubickému kraji podařilo získat evropské prostředky z programu REACT.

Budovy dosavadní nemocnice vlastní tři majitelé od roku 1994. S vlastníky kraj bezvýsledně jednal o odkupu objektů, podle hejtmanství byla vyjednávací cena moc vysoká. Po dokončení nové budovy původní zařízení s 80 lůžky, poliklinikou s ambulancemi opustí.

Reklama

Doporučované