Hlavní obsah

Matějská pouť probíhá na pražském Výstavišti v Holešovicích od 25. února

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Na pražském Výstavišti v Holešovicích začala 25. února Matějská pouť. Lidé se pobaví u asi stovky atrakcí, cena za nejdražší atrakce je okolo 200 korun. Pouť trvá do 10. dubna.

Článek

Vstup je z ulice Na Výstavišti a ve všední dny je zdarma. Otevřeno je v pracovní dny od 12:00 do 20:00 a o víkendech od 10:00 do 22:00. Novinářům to potvrdili pořadatelé. Letos jde o 428. ročník pouti a pošedesáté se koná na bubenečském holešovickém Výstavišti. Dětský den pro handicapované děti se uskutečnil 27. března.

Matějská pouť 2023

Výstaviště Praha, zábavní park v Praze-Bubenči

  • Kdy se koná: 25. února – 10. dubna 2023
  • Otvírací doba: víkendy a svátky 10–20 hodin, úterý až pátek 13–21 hodin, v pondělí zavřeno
  • Atrakce: 115 atrakcí – horská dráha, vodní horská dráha, centrifuga, strašidelný zámek, dům smíchu, střelnice, kolotoče, houpačky, skákací hrady, houpací lodě, lochneska, zábavné městečko a další, doprovodné akce s klauny a maskami
  • Ceny: všední dny vstup zdarma, víkendy a svátky vstupenka 30 Kč/den, k tomu jednotlivé atrakce od 60 Kč

Mezi novinkami je letos několik atrakcí z Nizozemska, a to například 65 metrů vysoký kolotoč Airbone, kolotoč otáčející se na kyvadle nebo vodní horská dráha. Zájemci se mohou těšit také na horskou dráhu Super Mouse, která na pouti byla již v minulosti, nebo zábavné městečko, které mají v oblibě děti. Atrakce a stánky v areálu již stojí.

Atrakcí je podle mluvčí poutě Evy Kočkové proti loňskému roku více. Loňský ročník se totiž v horní části areálu dostavovalo vyhořelé křídlo Průmyslového paláce. „Atrakcí by mělo být o něco více než loni, protože se letos už uvolnil prostor v horní části areálu,“ řekla Kočková. Z toho důvodu je rovněž vstup na pouť tradičně z ulice Na Výstavišti.

Ceny atrakcí jsou letos vyšší

Oproti minulým ročníkům jsou atrakce i občerstvení dražší, podle Kočkové v řádu desetikorun. „Nastala inflace, energie jsou dražší, takže i atrakce budou od deseti do zhruba 50 až 60 korun dražší,“ uvedla před začátkem akce Kočková. Cena vstupného zůstává stejná, o víkendech to je 30 korun, ve všední dny zdarma.

Pro handicapované děti nebo děti z dětských a azylových domovů proběhl také tradiční dětský den, a to 27. března. Návštěvníci museli mít mimo jiné průkazy ZTP a ZTP/P, potvrzení zařízení, odkud jsou, či kontakt na zodpovědnou osobu. Atrakce byly zdarma. Na Křižíkově fontáně byl i koncert. Podle pořadatele Václava Kočky staršího jsou náklady dětského dne okolo dvou milionů korun. „Loni jsme to (vstup zdarma) dělali i pro ukrajinské uprchlíky, to se ale finančně nedalo zvládnout,“ řekl Kočka starší.

V provozu je na Výstavišti také plavecký bazén nebo Mořský svět. Vstupenky na Matějskou pouť mohou zájemci zakoupit on-line přes ticketportal.

Reklama

Doporučované