Hlavní obsah

Oslavy výročí sametové revoluce 17. listopadu omezí dopravu v centru Prahy

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Oslavy výročí sametové revoluce v pátek 17. listopadu omezí MHD i automobilovou dopravu v centru Prahy.

Článek

Opatření se budou týkat především Národní třídy a Václavského náměstí, ale ovlivněna jimi může být doprava také v jiných částech města. Některá omezení začnou platit již od čtvrtka 16. listopadu. ČTK to dnes sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman. Podrobnější informace k omezením MHD jsou na webu dopravního podniku (DPP).

„Vzhledem k akci Korzo Národní bude od čtvrtka 16. listopadu po celé Národní třídě platit zákaz zastavení, pro automobilový provoz se ulice uzavře o půlnoci. V pátek 17. listopadu bude v úseku Újezd–Lazarská přerušen i provoz tramvají,“ uvedl Hofman. Případná další opatření v MHD budou uvedena na webu DPP.

Na Václavském náměstí se v pátek uskuteční Koncert pro budoucnost 2023 a již od čtvrtečních 06:00 bude platit zákaz zastavení v parkovacích pruzích v úsecích Opletalova–Wilsonova a Krakovská–Wilsonova. Zákaz bude platit do soboty 18. listopadu do 14:00.

V pátek bude od 12:00 platit zákaz zastavení v mezi Štěpánskou a Krakovskou, omezení potrvá do do půlnoci. K částečné uzavírce horní části Václavského náměstí dojde v pátek od 12:00 do 24:00 a řidiči v tomto úseku budou muset jezdit vyklizenými parkovacími pruhy.

Reklama

Doporučované