Hlavní obsah

Skladatel Havlíček natočil klip ke skladbě Above Ground ze svého sólového alba

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Hudební skladatel Karel Havlíček představil klip ke skladbě Above Ground ze svého sólového alba Spoken Black. Filmový videoklip vznikal rok a jeho režie se ujal reklamní režisér Maxmilian Turek.

Článek

„Úspěšný autor filmové hudby Havlíček známý například z působení v kapele Southpaw natáčel v neogotickém zámku Hrádek u Nechanic v okrese Hradec Králové. Štáb měl 32 lidí,“ informovala Denisa Cingelová.

„Natáčení se konalo dva dny, ale celá realizace od nápadu až po natočení trvala rok. Námět jsem vymyslel já se svým bratrem Maximem. Celé to pak převzal Maxmilian Turek spolu s londýnským scénáristou Simonem Kayem, kteří to dotáhli,“ uvedl Havlíček, který se ve videoklipu objevuje jako kosmonaut. „Polonahé scény v interiéru zámku vznikaly ve čtyřech stupních, takže byla šílená zima, ale zvládli jsme to,“ dodal.

Instrumentální Spoken Black je druhým sólovým albem autora, který mimo jiné připravil hudbu k americkému thrilleru Carpe Noctem s Ninou Bergmanovou, muzikou opatřil trailer Reminiscence s Hughem Jackmanem nebo je podepsán pod trailerem k poslednímu Batmanovi s Robertem Pattinsonem. Na novince se tuzemským posluchačům představuje osmnácti instrumentálními skladbami, které nahrával střídavě ve svých studiích v Praze a Los Angeles.

„Spoken Black je výsledkem nejhlubších myšlenek, emocí a příběhů, které odrážejí můj život a zkušenosti ze dvou zcela odlišných částí světa,“ sdělil Havlíček, který momentálně pracuje s orchestrem STRO.MY na jejím živém provedení. Svoji hudbu v budoucnu navíc plánuje propojit s multimediální výstavou prostřednictvím obrazů svého bratra Maxima, jenž je malířem ukotveným v Los Angeles.

„Moderní vážná hudba je na vzestupu, jsem za to moc rád. Nyní se chci pokusit ji hlavně protlačit mezi mladé publikum, tam máme ještě oproti světu rezervu,“ dodal Havlíček.

Multiinstrumentalista Havlíček, jehož tvorba zahrnuje muziku k zahraničním filmům, seriálům, reklamám a televizním znělkám, se jako skladatel prosadil v Los Angeles. Působí i na tuzemském hudebním poli, je například členem indie-rockové kapely Southpaw, která letos vydala po jedenácti letech desku s názvem I'm Really Gonna Miss These Songs When I'm Dead. V Southpaw působí jako autor hudby, pianista a hráč na klávesové nástroje.

Reklama

Související témata:

Doporučované