Hlavní obsah

Poděbrady na Žižkově upraví vnitroblok, bude v něm dětské a workoutové hřiště

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Poděbradech na Žižkově vybudují ve vnitrobloku mezi ulicemi Čechova a Vrchlického dětské a workoutové hřiště, přibyde i altán a stromy.

Článek

Město plánuje, že na místě zajistí rovněž kotvení pro vánoční strom, který by se v adventním čase rozsvěcel podobně jako strom na hlavním náměstí. Revitalizace prostranství vyjde město na 3,6 milionu korun, jednotlivé části úprav jsou rozděleny do menších zakázek, část by měla být hotová do podzimu, řekl ČTK místostarosta Miroslav Holas (Naše Poděbrady).

Dodavatele altánu už město vybralo v soutěži, stavět by se měl začít v první dekádě srpna. S výsadbou stromů, na kterou už je také vybrán dodavatel, se podle Holase počítá podle klimatických podmínek zřejmě v srpnu až září. Budování dětského a workoutového hřiště by mělo podle místostarosty přijít na řadu pravděpodobně v září až říjnu. Šestiboký altán o průměru šest metrů bude mít uvnitř tři lavičky, dětské hřiště s pěti herními prvky má sloužit dětem různých věkových kategorií. V uplynulých týdnech město instalovalo několik laviček a odpadkové koše.

Město zvažuje monitoring městským kamerovým systémem a doplnění mobiliáře o pítko, případně venkovní gril. „To bude až po tom, co se vše usadí a co budou rezidenti preferovat jako doplnění mobiliáře,“ doplnil Holas.

Na poděbradském Žižkově přibylo za poslední roky přes 400 bytů. Kvůli nárůstu počtu lidí, zejména mladých rodin s dětmi, město plánuje výstavbu nové základní školy.

Reklama

Doporučované