Hlavní obsah

Slánští zastupitelé neschválili opravu plovárny, cena by narostla na 120 milionů

Foto: Microgen, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Slánští zastupitelé neschválili zahájení kompletní opravy plovárny, zejména kvůli růstu cen i absenci některých zastupitelů. Řadu let starý návrh počítal s náklady kolem 60 milionů, hodnota tendru vzrostla na víc než 120 milionů.

Článek

Plovárna nyní nesplňuje moderní hygienické parametry. Proto je už druhým rokem uzavřená.

Někteří zastupitelé podle místostarosty kritizovali především nárůst ceny oproti původní, která byla zhruba poloviční. Později stoupla na 90 milionů korun a nyní znovu vzrostla v důsledku zvýšení cen ve stavebnictví. Jelikož se jednalo o poslední jednání zastupitelstva v aktuálním volebním období, bude o dalším postupu rozhodovat vedení města vzešlé z voleb, které se konají zhruba za dva týdny. „Buď se bude projekt znovu soutěžit, nebo se bude dělat nový,“ uvedl místostarosta Slaného Radek Vondráček (ANO). Dodal ale, že je nadále přesvědčen, že Slaný plovárnu potřebuje.

Zastupitele podle místostarosty nepřesvědčilo ani to, že město nedávno dostalo dotaci na už zahájenou stavbu sportovní haly. To výdaje města na investici za 120 milionů korun sníží o 25 milionů.

Rekonstrukci venkovního bazénu připravovalo vedení města několik let. Kvůli požadavku některých zastupitelů nechalo zpracovat i studii, která porovnávala návrhy klasického koupaliště a přírodního biotopu. Minulý rok zastupitelé rozhodli, že město dá přednost opravě a zachování koupaliště před biotopem. Studie ukázala, že by sice vybudování i provoz přírodního biotopu byly levnější, ale v případě vysokých letních teplot by jeho fungování mohlo být kvůli kvalitě vody omezeno.

Oprava koupaliště má zahrnovat obnovu bazénů, vybudování toboganu, převlékacích kabin, atrakcí nebo míst pro slunění. Letos uplynulo 120 let od otevření plovárny, od té doby byla několikrát upravena.

Reklama

Související témata:

Doporučované