Hlavní obsah

Středočeský kraj chystá opravu šesti základen záchranné služby

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Středočeský kraj postupně chystá opravu šesti základen záchranné služby, například v Brandýse nad Labem, Benešově či Říčanech.

Článek

Jejich technický stav už nevyhovuje. Je potřeba na záchranáře také nezapomínat, jsou to zdravotníci a je třeba, aby to prostředí pro ně bylo kvalitní, řekl ČTK krajský radní pro zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS) při zahájení rozsáhlé rekonstrukce kladenské nemocnice.

Radní předpokládá, že na stanoviště v Brandýse by měl být do konce roku hotový projekt a měla by začít soutěž na zhotovitele, podobně i v případě benešovského stanoviště. Příprava rekonstrukce dalších stanovišť má pokračovat i příští rok. „Doufám, že v prvním čtvrtletí se nám podaří mít dokončeny projekty na stanoviště v Říčanech, Nymburce a ve Vlašimi,“ uvedl Pavlík.

V pátek středočeští záchranáři převzali jedenáct nových sanitek. „Máme vypsáno výběrové řízení na dalších 30,“ doplnil radní. Loni v prosinci získali středočeští záchranáři nové výjezdové stanoviště v Kostelci nad Černými lesy u Prahy. Výstavba dvoupodlažní modulární budovy vyšla na 7,2 milionu korun, záchranáři se do ní přestěhovali z dosavadních prostor pronajatých od města.

Středočeská záchranná služba má více než 40 stanovišť. Vozový park středočeských záchranářů zahrnuje 83 sanitek, které ročně najezdí dohromady přes čtyři miliony kilometrů.

Reklama

Doporučované