Hlavní obsah

Stavba rakovnického skateparku začne v červenci, hotový má být letos

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Stavba rakovnického skateparku začne v červenci, hotový by měl být letos v prosinci. Podle původního plánu měly práce na místě poblíž sokolovny začít v červnu, avšak zhotovitelská firma dokončuje projekty v dalších městech.

Článek

„Termín dokončení v Rakovníku to neovlivní,“ řekla ČTK mluvčí rakovnické radnice Kateřina Hradilová.

Přípravné práce pro budoucí skatepark zahájilo město už loni. Původní U-rampu nechalo přesunout na Tyršovo koupaliště. Vedení radnice má se zhotovitelem uzavřenou smlouvu od loňského roku, už tehdy se s ním dohodlo, že vzhledem k vytížení pracovníků zahájí práce až letos. „Potvrdili, že od července by měli nastoupit,“ uvedl starosta Rakovníka Luděk Štíbr (ODS).

Před spuštěním budování bude třeba na místě, kde nyní parkují auta, vyhradit prostor staveniště. Mírně se tím zmenší parkovací plocha, a to přibližně o 20 míst. Avšak poblíž, u rakovnického nádraží, naopak loni přibyly desítky nových parkovacích stání.

Nový skatepark zabere 800 čtverečních metrů a bude mít parametry, které umožní i pořádání soutěží. Jeho součástí budou různě vysoké plochy propojené schody a nájezdovými rampami, které mají po stranách opěrné zídky. Na místě fungovala už v minulosti U-rampa, která sloužila skateboardistům i jezdcům na kolech a in-line bruslích.

Reklama

Doporučované