Hlavní obsah

V benešovské nemocnici začala stavba centrálního příjmu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Součástí akce je i dostavba chirurgického pavilonu a propojení pavilonů interny a chirurgie. Práce potrvají rok a půl a vyžádají si 587 milionů korun. Kraj bude stavbu platit z úvěru od Evropské investiční banky.

Článek

Přípravné práce trvaly několik měsíců, nyní začali stavbaři vrtat základové konstrukce. Speciální stroj na vrtání základových pilotů bude pracovat zhruba tři týdny. Pacienti musejí v době stavby počítat s omezeními. Využívat se bude hlavně spodní brána z Máchovy ulice, aby byl co nejmenší provoz přes areál nemocnice.

„Výsledkem budou špičkově vybavená pracoviště s novým logistickým uspořádáním, které zlepší podmínky pro pacienty i zaměstnance. Jak s oblibou říkám, posuneme se do 21. století. Mimo jiné to znamená třeba to, že se pacienti už nebudou z jednoho pavilonu do druhého převážet přes dvůr, což je dnes bohužel realita,“ uvedl hejtmančin náměstek pro zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS).

V benešovské nemocnici kromě toho pokračuje rekonstrukce budovy patologie, která má být dokončena letos v březnu. V plánu je letos i vybudování zpevněné plochy pro vzlet a přistání vrtulníku na louce nad rehabilitačním centrem a chystá se rekonstrukce spalovny nebezpečných odpadů. „Začínáme také postupně realizovat výběrová řízení na nové zdravotnické přístroje z evropských fondů v celkové výši 147 milionů korun,“ uvedl ředitel Roman Mrva.

Benešovská nemocnice má spádovou oblast se 120 tisíci obyvateli, v turistické sezoně je to až čtvrt milionu lidí. Poskytuje péči pacientům z Benešovska, z Votic, Vlašimi, Sedlčan, Sázavy a jejich okolí a z okresů Praha-východ, Praha-západ a Tábor.

Reklama

Související témata:

Doporučované