Hlavní obsah

V Kolíně na Zálabí začnou v pondělí opravy kruhového objezdu, omezí dopravu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Kolíně v pondělí začnou stavbaři opravovat povrchy vozovek na Jiráskově náměstí a v přilehlých ulicích na Zálabí. Trasy sloužily jako objízdné při nedávno dokončené opravě Nového mostu.

Článek

Práce rozdělené do tří etap omezí dopravu ve vytížené části města zejména prvních osm dní, dotknou se i linek městských autobusů. Rekonstrukce by měly být hotové 8. prosince. Investorem oprav zhruba za šest milionů korun je Středočeský kraj, informovala ČTK mluvčí krajské správy a údržby silnic Petra Kučerová.

„Opravují se místa, kudy vedly objízdné trasy v souvislosti s opravami mostu a kvůli velké zatíženosti došlo k jejich poškození,“ řekla Kučerová. Nový povrch bude mít kruhový objezd na Jiráskově náměstí, ulice Na Louži od objezdu ke křižovatce u Nového mostu a část Veltrubské ulice.

Řidiči se v první etapě, která potrvá od 14. do 22. listopadu, dostanou z centra na Zálabí po Masarykově mostě pouze v jednom směru, z Masarykova mostu do Veltrubské ulice. Pojedou v protisměru takzvaným bypassem podél kruhového objezdu. Zhruba do konce listopadu povede objízdná trasa pro osobní auta z Veltrubské ulice na Ovčáreckou ulicí Okružní. V opačném směru budou řidiči moci využívat pouze Nový most. Kruhový objezd by měl být s výjimkou sjezdu do Veltrubské ulice znovu průjezdný od 25. listopadu.

Na některých zastávkách městských linek nebudou autobusy po dobu oprav zastavovat. Harmonogram etap, omezení a změny městských linek zveřejnilo město na webu.

Reklama

Doporučované