Hlavní obsah

Muzeum Vysočiny vytvoří expozici v bývalém domově v Telči, firmu zatím nevybralo

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Muzeum Vysočiny má v letošním plánu vytvoření nové výstavní expozice zaměřené na rašeliniště, která bude v bývalém domově důchodců v Telči. Na dotovaném projektu spolupracuje s radnicí, jež má na starost stavební úpravy budovy.

Článek

Zhotovitele expozice se zatím muzeu vybrat nepodařilo. Na zakázku s předpokládanou hodnotou 2,3 milionu korun bez DPH podle věstníku veřejných zakázek nedostalo žádnou nabídku.

Podle ředitele jihlavského muzea Karla Malého se zakázka týkala dodání standardního mobiliáře muzejní expozice. To, že nepřišly nabídky, přičítá nynějšímu zdražování. „V současné době, myslím, je největší problém to, že dodavatelé nechtějí riskovat, že v téhle chvíli budou souhlasit s nějakou cenou a během půl roku se jim všechno zvedne několikanásobně a oni se do té ceny nevejdou,“ uvedl. Muzeum se podle ředitele pravděpodobně pokusí najít dodavatele novou veřejnou zakázkou nebo se o vytvoření expozice do podzimu postará samo.

V Telči je přibližně tři roky v provozu nový domov důchodců. U původní budovy domova ve Špitální ulici opravují stavbaři od loňského června tři ze čtyř křídel, což bude stát zhruba 14 milionů korun. Muzeu Vysočiny budou sloužit dvě opravená křídla. V jednom bude mít výstavu a ve druhém zázemí.

Prostory pro novou expozici muzea byly dokončeny v únoru a zbývající práce, které spadají do stejného projektu, budou hotovy v dubnu. ČTK to dnes řekl Vladimír Švec z telčského odboru rozvoje a územního plánování. Peníze na tento projekt poskytuje operační program na podporu přeshraniční spolupráce. Rakouští partneři jsou z obce Liebenau, kolem níž jsou rozsáhlá rašeliniště. Rašeliniště jsou i na Telčsku.

Město bude se svých peněz letos ještě opravovat zbývající část bývalého domova důchodců a jeho dvůr.

Reklama

Související témata:

Doporučované