Hlavní obsah

Pelhřimov investuje do nové zubní ordinace 1,3 milionu korun

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Pelhřimov investuje 1,3 milionu korun do zubní ordinace. Od května ji pronajme novému zubaři.

Článek

„Město chce získat na vybavení ordinace dotaci od Kraje Vysočina, požádalo o 200 000 korun,“ řekl starosta Pelhřimova Ladislav Med (ODS).

Krajský dotační program i postup města má podpořit fungování nových zubních ordinací, kterých je na Vysočině nedostatek. „Jedná se o investici do naší budovy, takže tam není nic, co by si pan doktor mohl odnést v případě, že by odešel. Myslím si, že když tady bude zřízená moderní ordinace a v případě, že by odešel, může být nabídnutá někomu jinému. Pro město je nejdůležitější, že přibyde nový zubní lékař,“ řekl Med.

Zubní ordinace je v sídle městského úřadu v Pražské ulici. V úterý rada města rozhodla o jejím ročním nájmu 36 000 korun a ročních úhradách nákladů 24 000 korun.

Podle dřívějších informací Kraje Vysočina bylo v lednu letošního roku na Vysočině s asi půl milionem obyvatel 241 zubařů, nejméně, 32, na Pelhřimovsku.

Vedle dotací, na které mají nárok obce a města, když zařizují zubařskou ordinaci, zavedl kraj od ledna také stipendijní program pro budoucí stomatology.

Reklama

Související témata:

Doporučované