Hlavní obsah

Kroměříž připravuje stavbu parkoviště za bytovým domem zvaným Děvín

Foto: Unsplash

Ilustrační foto.

Reklama

Kroměřížská radnice chystá stavbu nového parkoviště v Albertově ulici na sídlišti Zachar za bytovým domem zvaným Děvín. Město zde již dříve koupilo pozemky, které by nyní chtělo využít pro rozšíření možností parkování na sídlišti.

Článek

Obyvatelé Zacharu se podle místostarosty Víta Peštuky (TOP 09, zvolen za Zdravé Kroměřížsko) dlouhodobě potýkají s nedostatkem parkovacích míst. „Nová stání také přispějí k určitému zklidnění dopravní situace na sídlišti, která bývá často nepřehledná i kvůli stojícím vozidlům na komunikacích,“ uvedl Peštuka.

Radní schválili investiční požadavek na vytvoření parkovacích stání a uložili odboru regionálního rozvoje zadat vypracování studie proveditelnosti. Hotová by měla být nejpozději do konce letošního roku. „S ohledem na to, že ne všechny pozemky, na kterých by záměr mohl být realizován, jsou ve vlastnictví města, je třeba počítat s tím, že na základě studie bude nutné vstoupit do jednání o případném prodeji, směně či dlouhodobém nájmu nebo výpůjčce s majitelem těchto pozemků,“ doplnil místostarosta Vratislav Krejčíř (Piráti).

Kroměříž se dlouhodobě potýká s nedostatkem parkovacích míst, sídliště Zachar nevyjímaje. „Vede to ke snížení bezpečnosti silničního provozu a problém má negativní vliv na život obyvatel. Nová parkovací místa, kterých by mohlo být několik desítek, zvýší bezpečnost chodců, cyklistů i motoristů,“ uvedl Peštuka. Parkoviště by se podle zástupců města mohlo začít stavět příští rok, případně v roce 2024.

Reklama

Doporučované