Hlavní obsah

Obyvatelé Zlína v hmotné nouzi mohou požádat o balíčky s trvanlivými potravinami

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Obyvatelé Zlína, kteří se ocitnou v hmotné nouzi, mohou požádat na odboru sociálních věcí magistrátu o balíčky s trvanlivými potravinami.

Článek

„Radnice také zvažuje zřízení městské potravinové banky,“ sdělil mluvčí radnice Tomáš Melzer. Zlínští strážníci v poslední době zaznamenali vyšší počet drobných krádeží v obchodech s potravinami.

„Stále častěji se při řešení těchto incidentů setkávají strážníci s lidmi, kteří odcizili základní potraviny, protože na ně nemají peníze,“ uvedl primátor Zlína Jiří Korec (ANO).

Lidé v nouzi se podle něj mohou obrátit na sociální odbor. Rodiny s dětmi, samoživitelky a samoživitelé mohou kontaktovat Marii Semelovou na e-mailu mariesemelova@zlin.eu nebo telefonu 577 630 839. Ostatní zájemci o pomoc se mohou obrátit na Lenku Pospíšilovou na e-mail lenkapospisilova@zlin.eu a telefon 577 630 808.

„Zvažujeme i zřízení městské potravinové banky. Je to další možnost, jak může město Zlín pomáhat svým občanům, kteří se ocitnou v nouzi. Město Zlín v současné době financuje potravinové balíčky a je připraveno podpořit i případné zásobování potravinové banky. Chtěl bych však vyzvat ke spolupráci i velké zlínské obchody s potravinami, které by do balíčků a případně v budoucnu do banky přispívaly dle dohody nebo svého uvážení, zapojit se mohou samozřejmě i občané,“ uvedl Korec. Obchody i veřejnost mohou dodávat potraviny, případně peníze, za které se potraviny nakoupí. Rodiče, kteří si pro své děti nemohou dovolit zaplatit oběd ve školních jídelnách, mohou využít projekt Obědy pro děti.

Reklama

Související témata:

Doporučované