Hlavní obsah

Odstávka dodávky teplé vody na zlínském sídlišti bude třetí týden v červenci

Foto: Pixabay.com/13727445

Ilustrační foto.

Reklama

Letošní letní odstávka dodávky tepla a teplé vody je ve Zlíně plánována na třetí týden v červenci. Dotkne se to odběratelů na sídlišti Jižní Svahy, kde žije kolem 30.000 lidí. Odstávka začne v neděli 17. července v 16:00.

Článek

Trvat by měla do 24. července do 18:00. „Pro zbytek města není naplánované plošné omezení dodávek tepla. Během sedmidenní odstávky budou provedeny plánované práce na údržbě a opravě zařízení pro rozvod tepelné energie. Kompletně bude odstavený páteřní horkovod zásobující teplem sídliště Jižní svahy. Ostatní horkovodní větve z Teplárny Zlín směrem do města Zlín budou během těchto opravných prací v provozu, stejně jako parovodní část rozvodů tepla,“ uvedla Eva Maříková ze skupiny Sev.en Energy. Skupina vlastní Teplárnu Zlín.

Opravy na horkovodu se budou dělat souběžně ve čtyřech lokalitách. „Na opravných pracích se bude celkově podílet více než dvacet pracovníků, ať už jde o zaměstnance Teplárny Zlín nebo externích spolupracujících firem,“ uvedla Maříková. Přípravy se dělají už od června.

„Přerušení dodávek energií je nezbytné k provedení revizních, údržbových a opravných prací našeho rozvodného tepelného zařízení. Nechceme nikomu z našich zákazníků odstávkou znepříjemňovat léto. Je ale nutná, abychom zaručili vysokou spolehlivost dodávek tepla z centrálního zdroje a byli dobře připraveni na zimu. Věřím, že se nám podaří vše potřebné v termínu odstávky zvládnout,“ uvedl ředitel teplárny Václav Matys.

Společnost podle něj obnoví dodávky tepla hned po skončení prací. „Je možné, že to bude dříve než po naplánovaných sedmi dnech,“ uvedl Matys. Teplárna Zlín je součástí energetické skupiny Sev.en Energy od roku 2019. Je výrobcem tepla pro město Zlín. Provozuje dva výrobní bloky, ve kterých spaluje uhlí, biomasu a bioplyn pro výrobu elektřiny a páry.

Reklama

Související témata:

Doporučované