Hlavní obsah

Ve Zlíně se uskuteční Dětský festival řemesel a profesí budoucnosti

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Ve Zlíně se uskuteční Dětský festival řemesel a profesí budoucnosti. Cílem víkendového programu je představit dětem a mladší generaci nejrůznější profese zábavnou formou, prostřednictvím interaktivních workshopů a dílen.

Článek

Akce má zvýšit oblibu jednotlivých oborů a ukázat řemesla jako zajímavou činnost s perspektivou do budoucna, sdělila ČTK organizátorka Věra Stojarová. Akce se bude konat 15. a 16. října ve zlínském Baťově institutu.

Připraveny budou rukodělné dílny, prezentace profesí, například IT oborů. Děti si vyzkouší práci s keramikou, barvířství, práci se dřevem, včelařství, základy mechanické konstrukce, šití a vyšívání, programování robotů, košíkářství, modelářství nebo kovářství.

Je velmi důležité postupně nové generace přesvědčit, že i řemeslo má své kouzlo a je zajímavé.
Věra Stojarová

„Dnešní děti vyrůstají v digitální době, umí zacházet s mobilem a tabletem, intuitivně ovládají aplikace, ale když vezmou kladivo do ruky, nedokážou ani pořádně zatlouct hřebík. Tvrdí to nejen učitelé a učitelky, ale také rodiče,“ uvedla Stojarová. Do akce se zapojí střední školy, které hravou formou představí své obory. „Je velmi důležité postupně nové generace přesvědčit, že i řemeslo má své kouzlo a je zajímavé,“ řekla.

„Malí návštěvníci se seznámí také s obory, které jsou pro budoucí uplatnění také velmi důležité – programováním robotů. V tomto ročníku seznámíme děti také s profesí muzikanta. Důležité je seznámit děti s pestrou nabídkou profesí, kterým se jednou třeba budou věnovat,“ uvedla organizátorka. Akce se ve Zlíně uskuteční třetím rokem.

Reklama

Doporučované