Hlavní obsah

Ve Zlíně v sobotu vystoupí brazilská metalová legenda Sepultura

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Ve Zlíně v sobotu 22. října vystoupí brazilská metalová kapela Sepultura. Koncert v klubu Masters of Rock Café bude jedinou tuzemskou zastávkou skupiny při jejím aktuálním evropském turné.

Článek

ČTK to řekl Jiří Daron, ředitel pořádající agentury Pragokoncert Bohemia. Naposledy Sepultura v České republice vystupovala letos v červenci na festivalu Masters of Rock ve Vizovicích na Zlínsku.

Sobotní koncert se podle pořadatelů blíží vyprodání. Sepulturu, která představí skladby ze svého posledního alba Quadra, při něm doprovodí americké skupiny Sacred Reich a Crowbar. „Je to seskupení velkých thrashmetalových kapel, které se budou střídat na pódiu. Je to v rámci celoevropského turné, kde je to jediná zastávka pro celou Českou republiku ve Zlíně. Kapela měla famózní vystoupení hned první den festivalu Masters of Rock letos v létě, takže fanoušci nejenom ze Zlína a okolí se jistě můžou těšit, že si to prakticky po půl roce můžou zopakovat,“ řekl Daron.

Sepultura začala hrát v roce 1984, na přelomu 80. a 90. let získala deskami Beneath the Remains, Arise a Chaos A.D. celosvětovou proslulost. Po vydání šestého alba Roots v roce 1996 opustil skupinu zakládající člen Max Cavalera, který si založil vlastní formaci Soulfly. Jeho místo u mikrofonu od té doby zaujímá Derrick Green. Podle odborníků Sepultura vyvinula zvláštní směs death metalu a thrash metalu. Žánr navíc obohacovala o folklorní motivy brazilských indiánů.

Ve středu 19. října ve zlínském klubu Masters of Rock Café zahraje populární finská hardrocková kapela Lordi. V roce 2006 ovládla hudební soutěž Eurovize. Členové kapely na pódiu vystupují v hororových kostýmech a maskách. Před nimi zahrají ruská skupina Amalgama a německá formace Almanac.

V pátek 21. října se mohou fanoušci na stejném místě těšit na koncert powermetalové kapely Brainstorm a heavymetalové skupiny Rage. Německé formace se ve Zlíně zastaví při jejich společném podzimním evropském turné. Jeho hostem je mezinárodní kapela Tri State Corner.

V sobotu 29. října v klubu zahrají metalové skupiny Amaranthe ze Švédska a Beyond the Black z Německa. Jejich koncert je vyprodaný. V pátek 4. listopadu tamtéž vystoupí nizozemská zpěvačka Anneke van Giersbergenová se svým akustickým setem.

O týden později klub rozburácí německá heavymetalová kapela U.D.O. V jejím čele je Udo Dirkschneider, někdejší zpěvák skupiny Accept. V sobotu 26. listopadu zavítají do Zlína v rámci thrashmetalového turné MTV Headbangers Ball britská formace Xentrix, americké kapely Vio-lence a Whiplash a dánská skupina Artillery. Podrobnosti jsou na webu www.mastersofrock.cz.

Reklama

Související témata:
Sepultura

Doporučované