Hlavní obsah

Rusové se při pohledu na USA musejí válet smíchy, řekl Trump. Proč? Kvůli vyšetřování vměšování

Donald Trump na Twitteru vyzval Ameriku, aby se umoudřila. Video: Nikola Zwrtková, AP, Reuters

 

Reklama

Ve víkendovém tweetu Trump odsoudil chaos, který americkou politiku zachvátil v důsledku probíhajícího vyšetřování ruského vměšování do prezidentských voleb.

Článek

Podle amerického prezidenta Donalda Trumpa se Rusové musejí při pohledu na Spojené státy válet smíchy. Uvedl to na Twitteru. Výrokem reagoval na probíhající vyšetřování FBI ohledně ruského vměšování do prezidentských voleb, které před nedávnem potvrdilo i americké ministerstvo spravedlnosti.

„Pokud bylo cílem Ruska vytvořit ve Spojených státech neshody a chaos, ovlivnit tím všechna vyšetřování a vyvolat nenávist uvnitř politických stran, pak uspěli víc, než by si to dovedli představit i v těch nejdivočejších snech. V Moskvě se musí válet smíchy. Umoudři se, Ameriko!“ napsal na Twitter.

Vyšetřování údajného zásahu Rusů do prezidentských voleb v USA označil Trump v minulosti opakovaně za dezinformaci. V neděli doplnil, že nikdy neřekl, že Rusové do voleb nezasáhli, odmítá však spekulace, že by s nimi během prezidentských voleb v roce 2016 spolupracoval. Ruská federace veškerá obvinění opakovaně odmítá.

Reklama

Doporučované