Hlavní obsah

Rusové zabili dva ozbrojence, kteří měli plánovat teroristický útok

Foto: Seznam Zprávy

K incidentu došlo v ingušském městě Nazraň na jihozápadě Ruska.

Reklama

Ruské speciální jednotky zneškodnily dva ozbrojence, kteří podle nich plánovali útok, jednoho dalšího zadrželi. K akci došlo týden před zahájením fotbalového šampionátu.

Článek

Ruské bezpečnostní síly v pátek v severokavkazském Ingušsku zabily dva ozbrojence, kteří se připravovali k teroristickému útoku. Novinářům to oznámilo tiskové oddělení ruského Národního protiteroristického výboru (NAK). Při operaci přišla o život i společnice násilníků, kterou prý ozbrojenci vydávali za rukojmí. Jeden údajný terorista se policistům vzdal.

Akci ruské speciální jednotky provedly v největším ingušském městě Nazrani. Bližší informace o incidentu NAK novinářům nesdělil. Není ani známo, jakou operaci zabití ozbrojenci připravovali. Podle agentury Interfax se údajní teroristé zabarikádovali v domě na okraji města, odmítali se vzdát a kladli policistům odpor.

Ruské bezpečnostní složky jsou ve stavu zvýšené bdělosti před světovým fotbalovým šampionátem, který v Rusku začíná za týden. Ostrahu posílila policie nejen v jedenácti ruských městech, kde se šampionát bude odehrávat, ale i na dalších místech včetně regionů považovaných za bezpečnostní hrozbu.

Reklama

Související témata:

Doporučované