Hlavní obsah

Saganové proti Štybarovi s Kreuzigerem. Projeďte si trať mistrovství Česka a Slovenska, kde se střetnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

„Nad vesnicí Letkov je jeden z nejtěžších úseků,“ popisuje Roman Kreuziger trať MČR a SR v silniční cyklistice.Video: Mistrovství České a Slovenské republiky v silniční cyklistice

 

Reklama

Společné mistrovství České a Slovenské republiky v silniční cyklistice otevřely páteční časovky, v neděli odstartuje hlavní závod.

Článek

Loni ujel Zdeněk Štybar v závěrečném stoupání Josefu Černému a podruhé v kariéře se oblékl do národního dresu. Letos se může souboj opakovat, i když tentokrát na českých silnicích kolem Plzně.

Černý si už pro první triumf dojel v pátek. S náskokem téměř 38 sekund porazil v časovce Jana Bártu, který jízdě proti chronometru kraloval pět z posledních šesti let.

Hlavní závod přijde však až v neděli. A Štybarovi s Černým se postaví třeba jeden z nejlepších českých silničářů posledních let Roman Kreuziger, olympijský vítěz na horském kole Jaroslav Kulhavý nebo za slovenskou stranu trojnásobný mistr světa, „Tourminator“ Peter Sagan a jeho bratr Juraj, slovenský mistr v posledních dvou letech. Celý peloton odstartuje v neděli v 10:30 z Plzně a absolvuje 12 okruhů a 192 kilometrů.

„Nad vesnicí Letkov je jeden z nejtěžších úseků. Není to kopec, který z pohledu diváka vypadá těžce, ale když ho člověk pojede dvanáctkrát, bude se zajídat,“ popisuje trať Roman Kreuziger.

Na start se naopak nepostaví kvůli zdravotním problémům rychlobruslařka a čtrnáctinásobná mistryně republiky na kole Martina Sáblíková, šestý z Gira 2015 Leopold König nebo jezdec Quick-Stepu Petr Vakoč. 25letý cyklista zvažoval, že se po lednové srážce s nákladním automobilem, při které si zlomil šest obratlů, alespoň symbolicky postaví na start. Nechtěl ale zbytečně riskovat, a tak si trať projede mimo hlavní peloton.

Reklama

Doporučované