Hlavní obsah

Sazku posílí olympijský vítěz Sebastian Coe. Bude radit s podporou sportu

Foto: Sazka

Sebastian Coe, čtyřnásobný olympijský medailista v běhu a nový člen představenstva Sazky.

Reklama

Představenstvo Sazky se rozšíří o britského běžce a čtyřnásobného olympijského medailistu Sebastiana Coea. V úterý byl jmenován prvním nezávislým neexekutivním ředitelem Sazka Entertainment AG. Bude se věnovat podpoře sportu.

Článek

Největší evropský provozovatel loterií Sazka Entertainment AG, který spadá do globální investiční skupiny KKCG podnikatele a pátého nejbohatšího Čecha Karla Komárka, získal pod svá křídla jednoho z nejuznávanějších britských sportovců. 14. září byl do představenstva společnosti jmenován Sebastian Coe.

Zlatý olympionik v běhu na 1 500 metrů a stříbrný na trase 800 metrů z olympiády v Moskvě v roce 1980, který medaile obhájil i o čtyři roky později na letních olympijských hrách v Los Angeles, bude skupině pomáhat v oblasti globální podpory sportu.

Na všech trzích, kde působíme, se snažíme maximalizovat objem získaných finančních prostředků pro dobro a smysluplně je využívat. Sebastian Coe je pro nás v této snaze významnou posilou.
Karel Komárek, zakladatel skupiny KKCG

„Seb je skutečný gigant ve světě sportu, ale i politiky a obchodu. Vážím si toho, že se k nám rozhodl připojit a stát se prvním nezávislým členem boardu. Na všech trzích, kde působíme, se snažíme maximalizovat objem získaných finančních prostředků pro dobro a smysluplně je využívat. Sebastian Coe je pro nás v této snaze významnou posilou,“ uvedl v tiskové zprávě Komárek.

Sazka je s celkovou hodnotou sázek ve výši 17 miliard eur největší a nejrychleji rostoucí loterijní společností v Evropě. Je lídrem trhu v Rakousku, České republice, Řecku, na Kypru a v Itálii.

Mým cílem je nadále rozvíjet podporu sportu a napomáhat tomu, aby se Sazka Entertainment stala v této oblasti lídrem v Evropě i mimo ni.
Sebastian Coe, olympijský vítěz v běhu a nový člen Sazky

Bývalý atlet si po dobu svého působení ve světě sportu uvědomil, jak významnou roli hrají finanční prostředky, které z loterií proudí do masového i vrcholového sportu.

„Těším se, že se připojím k týmu s osvědčenými zkušenostmi, který podporuje sport na všech úrovních. Mým cílem je nadále rozvíjet podporu sportu a napomáhat tomu, aby se Sazka Entertainment stala v této oblasti lídrem v Evropě i mimo ni,“ řekl Coe.

Coe je také prezidentem Mezinárodní asociace atletických federací, nositelem Řádu společníků cti a Řádu britského impéria. Poté, co držitel 12 světových rekordů v roce 1990 opustil atletický ovál, vstoupil do politiky. Stal se konzervativním poslancem a osobním tajemníkem tehdejšího lídra britské opozice Williama Haguea.

Běžec byl také předsedou olympijského organizačního týmu pro olympijské a paralympijské hry 2012 v Londýně. V roce 2015 získal post prezidenta Mezinárodní asociace atletických federací. Od roku 2020 je členem Mezinárodního olympijského výboru.

Reklama

Doporučované