Hlavní obsah

Seznam plánovaných festivalů v Poličce se krátí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Seznam plánovaných festivalů v Poličce na Svitavsku se krátí. Z původních sedmi už byly kvůli epidemii koronaviru čtyři zrušeny. Šanci mají ty, které se konají v pozdějším termínu.

Článek

Nejdříve Tylův dům v Poličce oznámil zrušení festivalu Polička Jazz. Uskuteční se příští rok v polovině dubna. Nekonal se ani festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět na přelomu března a dubna. Nejnověji byl zrušen hudební festival Martinů fest, přesouvá se na příští rok.

Neuskuteční se ani festival Poličské rockoupání, který se mě konat 29. a 30. května v areálu koupaliště. „Bude to v roce 2021 s tím, že se snažíme udělat identický program, jen přepsat data na smlouvách,“ řekl ČTK koordinátor akce pořádané Divadelním spolkem Tyl Polička Lukáš Zrůst. Jiný termín podle něj není reálný.

Pořadatelé naopak stále počítají s festivalem Colour Meeting naplánovaným na 24. a 25. července. „Doufáme, že se na tyto menší akce dostane. Protože polovina umělců měla přijet ze zahraničí a bude s tím asi problém, zpracováváme českou variantu,“ uvedl umělecký ředitel přehlídky Dušan Svíba.

V srpnu by se měl konat festival klasické hudby, jazzu, rocku a divadla Polička 555, v září festival pantomimy Mime fest. Díky vzdálenému termínu mají naději, že je organizátoři nebudou muset odvolat.

Doporučované