Hlavní obsah

Fenomén Ronaldo překonal další hranici. Tentokrát na Instagramu

Foto: Profimedia.cz

Cristiano Ronaldo v dresu Manchesteru United.

Reklama

Fotbalový fenomén Cristiano Ronaldo se stal první osobou, které se podařilo na sociální síti Instagram překročit hranici 400 milionů sledujících. Za poslední dva roky jeho profil vyrostl o polovinu.

Článek

Instagramový účet Cristiana Ronalda má více sledujících než všech 92 profesionálních anglických klubů dohromady, a kdyby to byl stát, byl by podle „počtu obyvatel“ třetí největší po Číně a Indii.

Nike hluboko za CR7

Zdánlivě nestárnoucímu Ronaldovi náleží celá řada individuálních rekordů, titulů a trofejí. Jedná se o historicky nejlepšího střelce Ligy mistrů a jejího pětinásobného vítěze, mistra Evropy z roku 2016 a držitele celkem pěti Zlatých míčů. Nyní se zapsal do dějin i jako první člověk, který na svém instagramovém profilu „nasbíral“ 400 milionů sledujících.

Ronaldovi se podařilo zdvojnásobit počet sledujících během posledních dvou let. Na celkově třetí instagramový profil Lionela Messiho, držitele sedmi Zlatých míčů, si Ronaldo vybudoval téměř stomilionový náskok. Jediný účet, který technicky eviduje ještě větší počet sledujících než portugalská fotbalová ikona, je spravován samotným Instagramem. Takový módní globální gigant jako Nike, který má s Ronaldem celoživotní smlouvu, vzhlíží k věhlasnému Portugalci „až“ z patnácté příčky se 199 miliony sledujících.

Deset největších účtů na Instagramu

(kromě Instagramu, ke dni 10. 2. 2022)

  1. Cristiano Ronaldo – 400 mil. followerů
  2. Kylie Jenner – 309 mil. followerů
  3. Lionel Messi – 306 mil. followerů
  4. Dwayne „The Rock“ Johnson – 295 mil. followerů
  5. Selena Gomez – 295 mil. followerů
  6. Ariana Grande – 294 mil. followerů
  7. Kim Kardashian – 284 mil. followerů
  8. Beyoncé – 237 mil. followerů
  9. Justin Bieber – 219 mil. followerů
  10. Khloé Kardashian – 219 mil. followerů

K čemu je to dobré?

Instagram patří k nejoblíbenějším sociálním sítím současnosti. Od roku 2012 spadá do skupiny společnosti Meta (dříve Facebook). Aktuálně se odhaduje, že svět Instagramu aktivně spoluvytváří kolem 1,3 miliardy uživatelů. Co se týká jeho reklamního potenciálu, náleží mu čtvrté místo za Facebookem, YouTube a WhatsAppem.

Ronaldo si podle Forbesu přijde na téměř polovinu celkových příjmů mimo fotbalový trávník. Mezi jeho oficiální sponzory patří firmy DAZN, MTG, Nike, Unilever nebo Herbalife. Podle serveru Daily Mail by si mohl nyní Ronaldo přijít na 1,7 milionu liber za jeden jediný instagramový příspěvek. Jedná se o více než trojnásobek jeho současné týdenní výplaty v Manchesteru United.

Koho sleduje Ronaldo?

Ronaldův instagramový účet zdobí aktuálně přes tři tisíce příspěvků z fotbalového prostředí, rodinné fotografie, ale také občasné propagace jeho sponzorů či jeho vlastní značky CR7. „Život je jako horská dráha. Hodně dřiny a samá očekávání. Ale v závěru jde jen o rodinu, lásku, upřímnost, přátelství a hodnoty, které za to skutečně stojí. Děkuji všem za milá přání! U 37 to neskončí,“ glosoval Ronaldo v nedávném příspěvku své narozeniny.

Ačkoliv je nejslavnější Portugalec denně na očích stovkám milionů uživatelů, sám sleduje na Instagramu pouhých 500 účtů. Mezi nimi bychom našli například americkou zpěvačku Beyoncé, bývalého amerického prezidenta Baracka Obamu nebo britského pilota formule 1 Lewise Hamiltona.

Reklama

Doporučované