Hlavní obsah

Satoranský si na léčbu kotníku vybral „šamana“ z USA, platí mu 4000 dolarů denně

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Satoranský je jedním z klíčových hráčů basketbalové reprezentace.

Reklama

Tomáš Satoranský se pokusí o malý zázrak. Udělal vše, aby léčbu svého zraněného kotníku maximálně urychlil. Takřka jistě by měl figurovat na české soupisce pro turnaj Eurobasket. A v pátek chce v Praze nastoupit proti Polsku.

Článek

Český basketbal se chystá na velký svátek, už v pátek 2. září se ve vysočanské O2 Areně v Praze rozehraje jedna ze skupin turnaje Eurobasket, kontinentálního šampionátu v tomto kolektivním sportu.

Nejsilnější hráčská generace za posledních 30 let chce v českém dresu navázat na loňský start na OH v Tokiu a senzační 6. místo na MS 2019, které se hrálo v Číně.

Na obou akcích se coby klíčová postava českého celku profiloval Tomáš Satoranský, 30letý rozehrávač se zkušenostmi ze 404 zápasů NBA.

Ameriku už vyměnil za dres Barcelony, ale nyní je pro něj aktuální žhavou prioritou turnaj, který začíná v pátek v Praze.

Potíž je v tom, že si Satoranský před dvěma týdny, konkrétně v pátek 19. srpna v přípravném utkání proti Němcům v Hamburku, poranil kotník.

Povaha a rozsah jeho zranění jsou takového rázu, že by měl Satoranský přinejmenším na čtyři, lépe na šest týdnů nechat svůj kotník v klidu. Jenže taková varianta podle zpráv z českého tábora nepřichází pro českého hráče v úvahu. Dělá maximum pro to, aby týmu na turnaji mohl pomoci. A nešetří ani na prostředcích.

Na léčbě kotníku opravdu nešetří

Na vlastní náklady povolal z Washingtonu vyhlášeného specialistu, fyzioterapeuta Naveena Hettiarachchiho. Podle informací Seznam Zpráv mu platí 4000 dolarů (100 000 korun) denně, aby mu svým uměním pomohl léčbu jeho kotníku spojenou s rehabilitací extrémně urychlit.

Na svém webu prezentuje Hettiarachchi spolupráci s celebritami typu hudebních celebrit, jako jsou Kanye West či Drake, fotbalistka Mia Hammová nebo Ted Leonsis, majitel hokejového týmu Washington Capitals i basketbalových Washington Wizzards.

Zázračné ruce a metody amerického „šamana“ dělají s kotníkem mimořádné pokroky.

Tomáš Satoranský absolvoval dnes poloutajený individuální půlhodinový trénink v hale na Královce. Kotník drží. A podle informací Seznam Zpráv už se šéfové českého týmu prakticky definitivně rozhodli, že se jméno Tomáše Satoranského na soupisce českého týmu pro Eurobasket objeví. Změna tohoto rozhodnutí nejspíš může nastat jen v případě nějakého nečekaného vývoje. Uzávěrka soupisek je ve čtvrtek.

O den později, v pátek 2. září, nastoupí český tým proti Polsku. Satoranský má být během zápasu přítomen přinejmenším na střídačce, on sám chce rozhodně nastoupit, alespoň na několik minut.

Češi zaútočí na postup do Berlína

Pokud kotník vydrží, existuje perspektiva, že se bude v průběhu příštího týdne jeho stav zlepšovat a Satoranský by měl vydržet i delší časové úseky hry strávené na palubovce.

V sobotu 3. září hrají Češi se Srbskem, v pondělí 5. září s Nizozemskem, o den později s Finskem a ve čtvrtek 8. září s Izraelem.

Vedle té pražské se hrají další 3 skupiny Eurobasketu, v Miláně, Tbilisi a v Kolíně nad Rýnem.

Z každé šestičlenné skupiny postupují 4 nejlepší celky na finálový turnaj v Berlíně, který se hraje klasickým vyřazovacím způsobem. Finále je na programu 18. září.

Reklama

Doporučované