Hlavní obsah

Vrací se Premier League, vyplatí se sázka na horu z Burnley

Foto: Profimedia.cz

Útočník Burnley Wout Weghorst (vpravo) patří k ústředním postavám klubu.

Reklama

Reprezentační přestávka skončila, klubový fotbal má opět zelenou. Anglická Premier League není výjimkou, a tak Fantasy manažeři mohou ladit strategii pro následující kola. K čemu je dobrý Weghorst a co vymyslet s Trentem?

Článek

Soutěž o zájezd na anglickou Premier League ve virtuální hře Fantasy League, uspořádané ve spolupráci se sázkovou kanceláří Fortuna, navazuje 31. kolem. Průběžné tabulce opět vévodí Pavel Petřík s 2 127 body. Celou tabulku si pak můžete prohlédnout zde.

Cílová rovinka

Rozjeté sezoně schází už jen 8 hracích týdnů. To není zrovna nejdelší časový horizont, pokud máte rádi dlouhodobější koncepci. Jenže jestli se tento ročník něčím dokázal nesmazatelně zapsat do dějin, pak to bude pro jeho nepředvídatelnost a neustálé zvraty na hřišti, o změnách v kalendáři ani nemluvě. Byli jsme svědky neustálého odkládání zápasů, mnohdy jsme se dozvěděli o náhlých absencích minuty po uzávěrkách.

S blížícím se koncem ročníku vlastně ani tak nejde o kdovíjaké ohlížení se dozadu. Chce to špetku proaktivního myšlení a bezmezné víry ve své tahouny. Kdo by neměl chybět na vašem shortlistu? A co udělat se pochroumaným „TAA“?

Hora z Burnley

Burnley a Everton čeká dvojité kolo. Není žádným tajemstvím, že oba celky jsou až po krk namočené v sestupové bažině. Předposlední Burnley vyzve v domácím prostředí nejprve Manchester City, posléze právě Everton. To svěřenci Franka Lamparda mají sice stejně jako Burnley dva zápasy „k dobru“ a o 4 body těžší konto, nicméně aktuálně sedmnáctá příčka v kombinaci s tragickými výkony a silně zahořklými fandy vytváří na hráče The Toffees enormní tlak.

Zatímco v Burnley jsou s atmosférou boje o záchranu po dlouhá léta sžití, optikou Evertonu jde o velmi nevkusný kaskadérský kousek, s nímž klub nemá příliš zkušeností. Zástupcům modré části Liverpoolu tak ve Fantasy absolutně nedůvěřuji.

Z kádru Seana Dyche sázím na útočníka Wouta Weghorsta (6,4 milionu liber). Tahle bezmála dvoumetrová hora má potenciál stát se nefalšovaným rozdílovým hráčem. V posledních čtyřech utkáních nasbíral Weghorst celkem 21 bodů díky dvěma asistencím a jedné trefě. Od svého debutu v Premier League (23. kolo) se stal nejnebezpečnějším mužem z Burnley. To je dáno především herním stylem, který dokonale vyhovuje vzájemné spolupráci. Weghorst sice těží ze salvy prudkých centrů ze stran, ale svým pohybem a urputností si dokáže uzmout výhodné střelecké pozice za hranicí vápna.

Burnley navíc čeká pět utkání v následujících třech kolech. V rámci 32. kola se The Clarets představí na hřišti posledního Norwiche. V následujícím dvojitém kole odcestuje Weghorst a spol. do anglické metropole, kde se střetnou s West Hamem. Následuje domácí klání se Southamptonem. Kromě konfrontace proti Citizens není vážnějšího důvodu, aby se Weghorstovi nezadařilo.

Vytáhlého Nizozemce aktuálně vlastní jen 5 procent všech Fantasy manažerů a i kdyby se v budoucnu strhla jakási „Woutmánie“, těžko vidím nárůst nad nějakých 15–20 procent.

Co s trendem nemít Trenta?

Mnozí z nás si oprávněně kladou otázku: Co mám dělat s nejdražším obráncem, který o víkendu zřejmě vůbec nenastoupí? Řešení je individuální, ale já si Trenta ponechám. Nepředpokládám, že by ho Jürgen Klopp vyslal do ligového zápasu s outsiderem z Watfordu, a to i kdyby nakrásně sám Trent žadonil. Liverpool vstupuje do nejnabitějšího měsíce, v němž se pravděpodobně rozhodne v boji o ligový titul a o (ne)postupu v Lize mistrů a FA Cupu. Jestli něco Trent nepotřebuje, pak je to zápasové přetížení.

The Reds vyhlížejí absolutní vrchol sezony, v němž se ještě minimálně dvakrát napřímo utkají s úhlavními rivaly z Manchesteru City. A na taková klání bude diamant značky TAA náležitě vybroušen. Pokud vlastníte nejproduktivnějšího obránce ročníku, nezbavujte se ho kvůli jednomu utkání. Od začátku sezony Trent podražil o 0,9 milionu liber. To znamená, že za předpokladu, že ho držíte déle než několik kol, případným prodejem spíš proděláte.

Přesto patří TAA k těm nejprodávanějším položkám v rámci tohoto týdne. Impulzivní prodej brzy vystřídá racionální nákup, ale to vy přece dobře víte. Mezi další hráče, kteří se hází ve velkém přes palubu, patří třeba vykartovaný Raúl Jiménez (7,7 milionu liber) a hvězdní muži s otazníkem – Jarrod Bowen (6,8 milionu liber) nebo Aaron Ramsdale (5,1 milionu liber).

Nabitá sobota, atraktivní neděle

Premier League o víkendu servíruje výživnou porci zápasů. Sobotní program odstartuje duel Liverpoolu s Watfordem od 13:30. Následuje pětice zápasů od 16:00, z nichž doporučuji ten mezi Burnley a Manchesterem City. Večer se můžeme těšit na konfrontaci Manchesteru United s Leicesterem (18:30).

Neděli odšpuntuje West Ham s Evertonem (15:00), následuje duel Tottenhamu s Newcastlem.

Uzávěrka Fantasy je pro tentokrát stanovena na sobotní poledne.

Reklama

Doporučované