Hlavní obsah

Smrtelně jedovatý had na kurtu přerušil tenisový turnaj v Austrálii

Foto: Profimedia.cz

Dominic Thiem při zápasu v Brisbane.

Reklama

Během vítězství Dominica Thiema nad Jamesem McCabem v kvalifikaci australského turnaje Brisbane International přerušila hru pakobra východní, která patří mezi nejjedovatější plazy na světě.

Článek

Bývalý vítěz US Open Dominic Thiem musel během svého kvalifikačního zápasu na turnaji Brisbane International čelit nejen svému soupeři, ale také jednomu z nejjedovatějších australských hadů, píše agentura Al-Džazíra.

Thiemův zápas proti Australanovi Jamesi McCabeovi byl v sobotu na 40 minut přerušen. Na kurt se totiž připlazil had. Fanoušci si ho všimli v blízkosti elektrických drátů u kurtu. Rozhodčí zavolali ochranku a přerušili hru, informuje deník The Guardian. McCabe v ten moment ukončil první set poměrem 6:2.

Pořadatelé přivolali profesionálního chytače hadů, který se o půlmetrového plaza postaral. Později plaza identifikovali jako pakobru východní. Jde o jednoho z nejsmrtelnějších australských plazů.

„Zvířata mám opravdu rád, zejména ta exotická. Ale říkali, že je to opravdu jedovatý had a byl blízko dětí, takže to byla opravdu nebezpečná situace. Je to něco, co se mi ještě nikdy nestalo a na co určitě nikdy nezapomenu,“ řekl Thiem.

Thiem ale ještě nebyl po obnovení hry mimo ohrožení. Než vyhrál tiebreak druhého setu, musel zachraňovat tři mečboly. Třicetiletý tenista se po přerušení vzpamatoval a pak rozhodující set dotáhl do vítězného konce po výsledku 2:6, 7:6 (4), 6:4. Díky tomu postoupil do druhého a posledního kola kvalifikace na Brisbane International, píše BBC.

Rakouský tenista se v roce 2020 dostal do finále Australian Open, když v pěti setech přetlačil srbského šampiona Novaka Djokoviče, a později v témže roce vyhrál US Open. Thiem se v žebříčku drží na 98. místě.

Brisbane International je přípravným turnajem na první grandslamový turnaj roku, Australian Open, který začíná 14. ledna v Melbourne.

Reklama

Související témata:
Dominic Thiem

Doporučované