Hlavní obsah

Nadal bude v Paříži hrát, tvrdí vlivný strýček Toni

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Rafael Nadal při své drtivém forhendu.

Reklama

Je tu první dobrá zpráva ohledně účasti Nadala na French Open. Jeho strýc prohlásil, že 36letý veterán v Paříži bude hrát.

Článek

Rafael Nadal, dvaadvacetinásobný grandslamový šampion, který v Paříži vyhrál už čtrnáctkrát, čelí závodu s časem, aby byl na květnové French Open fit.

Strýc Rafaela Nadala Toni, který dříve Španěla trénoval a nyní je v týmu Felixe Augera-Aliassimeho, říká, že Rafa bude v Paříži, ačkoli od ledna po účasti na Australian Open závodně vůbec nehrál.

Toni Nadal prohlásil, že Rafa bude na French Open připravený soutěžit. Letos nehrál na ATP Tour od lednové porážky s Mackenzie Macdonaldem na Australian Open ve druhém kole poté, co si přivodil zranění svalu psoas major.

Tento velký sval bederní je částí iliopsoas (svalu bedrokyčlostehenního), začíná na posledním hrudním a všech bederních obratlích a upíná se na horní část stehenní kosti. Jako jediný propojuje horní a spodní polovinu těla a je nesmírně důležitý pro stabilizaci trupu. Bez toho se nedá vrcholový tenis absolutně hrát.

Normální doba zotavení bývá asi osm týdnů, u Rafaela Nadala se ale vše zkomplikovalo. Jeho zotavení bylo pomalejší, než se očekávalo. Španěl z Mallorky nehrál jarní turnaje v Americe a tento měsíc se musel odhlásit z Monte Carla, Barcelony i Madridu. Tyto antukové turnaje jsou přitom považovány za klíčovou generálku na French Open, které začíná 28. května.

Toni Nadal teď řekl, že by jeho synovec mohl nastoupit k poslednímu velkému antukovému turnaji před Paříží, kterým je Italian Open v Římě (začíná 8. května). „Chtěl by teď soutěžit a zbývá už jen málo, aby to bylo možné,“ řekl Toni Nadal pro Radio MARCA. „Bude hrát v Paříži, i když je důležité, jak bude v nadcházejících týdnech trénovat a co dokáže v Římě.“

Od blížícího se French Open se čekala obří bitva mezi trojící favoritů Carlosem Alcarazem, Novakem Djokovičem a právě Rafaelem Nadalem. Dva posledně jmenovaní pak svádějí zápas o zisk rekordního počtu grandslamů – oba jich mají zatím 22.

Oba jsou však už zároveň opravdoví veteráni. Zatímco Djokovičovi je 35 let, Nadal je vedle Stanislase Wawrinky, Richarda Gasqueta a Johna Isnera jedním ze čtyř hráčů v první stovce ATP, kterému je 36 let nebo více.

Přesto Toni zdůraznil, že se jeho synovec nechystá ještě končit. „Nepřemýšlí o odchodu do důchodu, chce se jen dobře zotavit a pokračovat v závodění, protože je pro tento sport nadšený,“ řekl Toni.

Když Rafael Nadal minulý týden oznámil, že tento týden nebude hrát v Madridu, řekl, že jeho zranění se stále nezhojilo. „Nemohu dávat termíny, kdybych to věděl, řekl bych, ale nevím. Takhle se věci teď mají.“

Reklama

Doporučované