Hlavní obsah

Sportovní legendy na golfu na Karlštejně. Dražil se i Jágrův dres

Video: Kristýna Gregorová, Seznam Zprávy

 

Reklama

U příležitosti výročí okupace uspořádal HC Olymp v čele s Martinem Dejdarem Golf s nadějí, dobročinný golfový turnaj, kterého se účastnily hvězdy z řad sportovců i umělců. Jedním z důležitých bodů akce byla dražba dresu Jaromíra Jágra.

Článek

„Měli jsme chuť udělat něco pro Kapku naděje. Vzpomněl jsem si, že jsme tady dělali turnaj přesně před deseti lety. Hledalo se datum, tak jsem si řekl, že 21. srpen má symboliku. Roky 1968 a 1969 znamenaly pro hokej strašně moc pro celý národ,“ řekl Seznamu za pořadatele Martin Dejdar.

Slavná hokejová osmašedesátka na dresu Jaromíra Jágra tak byla skvělým pojítkem s celou akcí i dražbou, která proběhla. Za slavný hokejový dres dal neznámý dárce rovných 50 tisíc korun. Celkem se pak pro Kapku naděje vybralo 526 tisíc korun.

Na greenu se předvedly sportovní legendy i vítězky České Miss. „Prvních devět jamek jsem hrál s Jirkou Hrdinou a zbytek s tátou, který nám to trošku pokazil,“ smál se Dejdarův syn.

„Tento turnaj považuji za společenskou událost. Myslím, že nejde o vítězství ani o body. Převážná většina lidí se tady zná, panuje tady přátelská atmosféra, je tady také hodně dobrého pití, což je důležité, takže já jsem se zúčastnil a jsem rád,“ uvedl Antonín Panenka.

„Během hry jsem se snažil být klidný, ale párkrát letěla do vzduchu hůl a jednou i bag,“ přiznal Jiří Hrdina.

„Mně se to nestalo a mám výhodu, že kolem sebe nemám lidi, kteří by takoví byli. Jedině, že bych vyhodil Dana Hůlku, ale toho asi ne,“ dodal pak Horst Siegl.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované