Hlavní obsah

Starbucks bude platit svým evropským zaměstnancům školné

Starbucks bude platit školné svým zaměstnancům.Video: Zuzana Lachnitová, Youtube.com

 

Reklama

Společnost Starbucks začne svým britským zaměstnancům platit školné v případě, že se rozhodnou studovat v USA. Britští zaměstnanci kaváren mohou získat vysokoškolský titul v rámci více než 40 online kurzů.

Článek

Společnost Starbucks začne svým britským zaměstnancům platit školné v případě, že se rozhodnou studovat v USA, píše server The Independent. V rámci dohody s Arizonskou státní univerzitou (ASU) Starbucks platí školné americkým studentům, kteří jsou zaměstnanci společnosti. Vzdělávací program funguje už od roku 2014, podle dostupných statistik tituly získalo už 2400 studentů z 18 tisíc studentů, kteří se do programu zapojili.

Nyní se mezi ně zapojí i britští zaměstnanci kaváren, kteří mohou získat vysokoškolský titul v rámci více než 40 online kurzů, od vědeckých oborů až po ty umělecké. Podmínkou k získání stipendia je práce pro Starbucks v délce nejméně tří měsíců před odesláním přihlášky. Budoucí studenti nesmí mít žádný jiný titul nebo studovat na jiné škole.

„Nedokážeme si představit lepší investici,“ řekl médiím Martin Brok – ředitel Starbucks v Evropě, na Blízkém východu a v Africe. „Starbucks byl vždycky společností, která staví do popředí své zaměstnance,“ pokračoval Brok s tím, že Starbucks se snaží studentům ulehčit od finanční zátěže, kterou je školné, a umožnit jim získat schopnosti, které využijí k budoucímu úspěchu.

Radost ze spolupráce má i ředitel ASU Michael Crow, „Skrze technologie a inovace může ASU zapojit studenty z celého světa, aby měli vzdělání všichni, kdo po tom touží.”

Do programu se může zapojit 100 zaměstnanců. Do kurzů, které začnou letos v říjnu, zájemci mohou podávat přihlášky do 30. června.

Reklama

Doporučované