Hlavní obsah

Svatba prince Harryho a Meghan Markleové bude mít v Legolandu svůj památník

Svatba Harryho a Meghan má svůj lego model.Video: Redakce Seznam, AP

 

Reklama

Britský Legoland vyrobil stavebnici, která znázorňuje svatbu prince Harryho a jeho snoubenky Meghan Markleové. Návštěvníci tak dostanou příležitost prohlédnout si oba novomanžele, královskou rodinu a další účastníky svatby postavené z lega.

Článek

Svatba člena královské rodiny je pro Británii vždy velkou událostí. Není tomu jinak ani v případě prince Harryho a Meghan Markleové. Projevilo se to také v britském Legolandu, který se rozhodl slavnostní událost ztvárnit pomocí stavebnice. Součástí modelu jsou figurky novomanželů a členů královské rodiny.

Model nevěsty dosahuje výšky deseti centimetrů a skládá se z šedesáti součástek. Jde o první figurku, kterou Meghan Markleová v Legolandu má, na rozdíl od svého nastávajícího manžela.

Kromě novomanželů postavili zaměstnanci společnosti také slavné osobnosti účastnící se svatebního obřadu. Nechybí mezi nimi například Elton John. Jeho figurce modeláři vyrobili i pro zpěváka příznačné růžové brýle. K dalším slavným „součástem“ modelu patří kapela Spice Girls. Ta by se stejně jako Elton John měla na svatbě rovněž objevit.

Dominantou celé stavebnice se stal model hradu Windsor. Skládá se z 39 960 kostek a na jeho realizaci pracovalo osm lidí. Postavit zmenšeninu paláce jim zabralo necelých 596 hodin (zhruba 24 dnů).

Postavit celou událost trvalo zaměstnancům společnosti asi měsíc. Jedenáct modelářů složilo stavebnici z asi šedesáti tisíc součástek. Sedmnáct tisíc z nich spotřebovali na návštěvníky svatby, jichž je v modelu celkem 500. Návštěvníci výtvor budou moci obdivovat do začátku listopadu.

Reklama

Související témata:

Doporučované