Hlavní obsah

Teslu dostihneme v roce 2023, možná ještě dříve, věří si Volkswagen

Foto: Škoda Auto

Škoda Auto představila čistě elektrický sportovně-užitkový vůz Enyaq.

Reklama

Volkswagen tvrdí, že v počtu vyrobených elektromobilů brzy dostihne Teslu Elona Muska.

Článek

Německý automobilový koncern Volkswagen by mohl v blízké budoucnosti předstihnout amerického konkurenta Tesla v objemu výroby elektromobilů i v softwaru. Uvedl to šéf závodní rady Volkswagenu Bernd Osterloh v rozhovoru s německým listem Welt am Sonntag. Tesla, v jejímž čele stojí známý podnikatel Elon Musk, je považována za průkopníka v oblasti elektromobilů.

„Když Tesla postaví tři továrny schopné vyrábět 300 000 až 500 000 vozů, pak hovoříme o počtu kusů v rozmezí od 900 000 do 1,5 milionu,“ řekl Osterloh.

„Toho chceme v roce 2023 také dosáhnout, možná ještě dříve,“ dodal. Upozornil, že velkou výhodou pro Volkswagen je jeho modulární platforma pro elektromobily.

Tesla nyní v Německu staví svou třetí továrnu na výrobu elektromobilů, která by měla od příštího léta vyrábět půl milionu vozů ročně, upozornila agentura DPA. Firma již vyrábí elektromobily v továrnách ve Spojených státech a v Číně.

Součástí koncernu Volkswagen je rovněž česká Škoda Auto. Ta v úterý představila čistě elektrický sportovně-užitkový vůz Enyaq, který je jejím prvním sériovým vozem na bázi modulární platformy pro elektromobily koncernu Volkswagen.

Reklama

Související témata:

Doporučované