Hlavní obsah

Třebíč má od obyvatel návrhy na čtyři projekty, chtějí třeba rozšířit hřiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Lidé v Třebíči poslali městu pro letošní rok čtyři návrhy projektů. Přejí si rozšířit hřiště nebo vybudovat odpočinkové místo v nové čtvrti. Návrhy, jejich finanční náročnost a proveditelnost teď posoudí městský úřad.

Článek

Na podzim o návrzích bude hlasovat veřejnost. Ty bylo možné podávat do středy. „Jeden z návrhů se týká vnitrobloku v nové Kremláčkově ulici, kde by chtěli nějaké veřejné ohniště, zeleň v místě, kde už není plánovaná výstavba, ale je to ve vnitrobloku, kde nyní rostou nové domy,“ řekla mluvčí třebíčské radnice Irini Martakidisová.

Další návrhy se týkají rozšíření sportovního hřiště s možností posilování v areálu Na Hvězdě nebo pod ulicí Marie Majerové vedle tenisové haly. Lidé navrhli také zřízení přívodu vody do zahrádkářské kolonie Mojmír až k Terůvkám.

Pro potřeby drobných zlepšení ve městě podle přání veřejnosti vyčlenila Třebíč ze svého rozpočtu 3,6 milionu korun, což odpovídá 100 korunám na obyvatele. Město participativní rozpočet zavedlo v roce 2019.

Projekty vybrané v loňském roce letos buduje. Loni vybírali lidé z osmi návrhů, zřízené budou čtyři, které v anketě získaly nejvíc hlasů. Jejich celková hodnota je asi 3,1 milionu korun.

Na Vysočině používá participativní rozpočet také Žďár nad Sázavou, na Třebíčsku je to i Náměšť nad Oslavou nebo Jemnice.

Reklama

Doporučované