Hlavní obsah

Trenér hokejové dvacítky Pešán: Kluci chtějí medaili a já mám plán, jak Kanadu porazit

Rozhovor s trenérem české hokejové reprezentace juniorů Filipem Pešánem.

 

Reklama

Juniorští hokejisté si zahrají semifinále mistrovství světa, v noci na pátek se v Buffalu postaví silné Kanadě. Seznam Zprávy přináší konferenční rozhovor s jejich trenérem Filipem Pešánem.

Článek

Třináct let. Tak dlouho čekal český hokej, než juniorská reprezentace postoupila do semifinále mistrovství světa. V něm dnes v noci narazí na Kanadu. Největšího favorita turnaje, toho nejtěžšího možného soupeře. A také soupeře, se kterým Češi jen dva týdny nazpět v přípravě prohráli 0:9.

Mají vůbec nějakou šanci? Sázkové kanceláře o tom pochybují, český kouč překvapuje. „Mám plán, jak Kanadu porazit,” říká v exkluzivním konferenčním hovoru pro Seznam Zprávy Filip Pešán.

„Nesmíme se bát, naopak musíme ukázat odvahu. Jakmile Kanada ucítí, že jsme bázliví, tak nás přejede,” tvrdí Pešán, jehož odvážné rozhodnutí odvolat brankáře tři minuty před koncem zápasu při drtivé převaze soupeře vedlo k vyrovnání a nakonec i vítězství ve čtvrtfinálovém souboji s Finskem.

Pešán v rozhovoru také mluví o tom, jak hokejisté postup do semifinále oslavili, jak se chystají na Kanadu, jaké mají šance na zisk medailí a co od něj vyzvídali kanadští novináři.

Reklama

Doporučované