Hlavní obsah

Univerzita Pardubice zrušila výroční videomapping

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Univerzita Pardubice zrušila výroční akci, která se měla konat v pondělí. Videomappingem chtěla ukázat současnost i historii školy, která slaví 70 let.

Článek

Podmínky nouzového stavu neumožňují, aby se oslavy 70. výročí Univerzity Pardubice konaly v plánovaném rozsahu. „Musíme kvůli opatřením v nouzovém stavu přesunout na příští rok jednu z veřejných akcí, kterou jsme plánovali k oslavám 70 let od vzniku vysoké školy. Součástí večerní akce měla být venkovní projekce videomappingu,“ řekla ČTK mluvčí univerzity Martina Macková.

Vizuální show s doprovodným programem se měla odehrávat v kampusu od 19:30 do 22:00. Zároveň by nabídla netradiční pohled na moderní budovu Fakulty chemicko-technologické, která získala Cenu Grand Prix za architekturu.

Česko zavedlo nouzový stav, který začne platit v pondělí 5. října a má trvat měsíc. Od pondělí mohou být hromadné akce jen pro nejvýše deset lidí, venku se jich nesmí účastnit víc než 20 lidí. „V kampusu také měly být stánky s občerstvením, maximální množství 20 lidí bychom nesplnili,“ řekla Macková.

Reklama

Doporučované