Hlavní obsah

Uprchlého vězně ze zařízení na Chomutovsku policisté zadrželi

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Uprchlého vězně, který ve čtvrtek opustil nestřežené pracoviště v Přečáplech na Chomutovsku, dopadla tentýž den okolo 18:00 policejní hlídka z obvodního oddělení Aš na Chebsku.

Článek

Sedmatřicetiletý Tibor Seman v nestřeženém areálu odcizil auto, podle kterého policisté vězně identifikovali. Novináře o tom dnes informoval mluvčí policie Karlovarského kraje Jakub Kopřiva.

Policisté podle mluvčího vozidlo pronásledovali a snažili se ho zastavit. Řidič osobního automobilu však na opakované výzvy k zastavení nereagoval a pokračoval dále v agresivní jízdě, během níž ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu.

Policie muži pohrozila namířenou střelnou zbraní, řidič na to reagoval tak, že úmyslně narazil do pravého boku služebního automobilu, řekl Kopřiva. Policista poté autu prostřelil zadní pneumatiku a policie auto zastavila za použití ochranného rámu.

Uprchlý vězeň se podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin. „Kromě toho má muž platný zákaz řízení všech motorových vozidel,“ doplnil mluvčí.

Chebští kriminalisté zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muž byl převezen zpět do věznice.

Řidič služební vozidla Roman Bouška je teprve druhým policistou v České republice, který při pronásledování ujíždějícího automobilu využil ochranný rám. Tím jsou vybavena nová služební vozidla, která policisté v Karlovarském kraji převzali v únoru letošního roku.

Reklama

Doporučované