Hlavní obsah

V Novém Městě na Moravě začala sloužit nová sportovní hala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Víceúčelovou sportovní halu nechalo město postavit místo starého tělovýchovného střediska. Budou ji využívat novoměstské školy, spolky i veřejnost.

Článek

„Zájem je opravdu velký, ale myslím si, že se na všechny dostane. Jsme připraveni na to, že bude hala otevřená od 07:00 třeba do 22:00, když to bude potřeba,“ řekl správce haly Roman Wolker. Opatření proti šíření nemoci covid-19 podle něj zatím provoz neomezují.

Nové kryté sportoviště má podle městského webu hřiště s rozměry 40 krát 20 metrů, jeho prostor lze spuštěním sítí rozdělit na tři kurty. Provozovat se tam dají různé sporty, například basketbal, volejbal, florbal, futsal nebo badminton. Síťovou clonou je možné oddělit i mohutnou lezeckou stěnu, aby lezce neohrožovaly míče. Na tribuny se vejde 150 diváků. Kromě šaten je v hale i kavárna.

Doplnění lezecké stěny do projektu haly začali prosazovat horolezci, následně je v anketě organizované městem podpořila i větší část hlasujících obyvatel. Stěna měří na šířku 20 metrů, vysoká je skoro 12 metrů, převis má přes čtyři metry. „Je na ní přes 2000 úchytů a 34 různých překážek, ať už dřevěných nebo pryskyřicových,“ uvedl Wolker. Lezci mohou vybírat ze čtyř desítek cest různé obtížnosti.

Město nechalo napřed zbourat staré tělovýchovné středisko. Proti nové hale mělo podle Wolkera jen asi třetinovou rozlohu. Na novostavbě dělníci pracovali od loňského dubna. Na investici zhruba za 70 milionů korun přispěl stát i kraj, Ministerstvo školství městu na halu dalo přes 30 milionů korun, krajská dotace pokryla přibližně desetinu nákladů.

Jde o druhé velké sportovní zařízení, které desetitisícové město ve Žďárských vrších dokončilo. První byl krytý bazén za 99 milionů, který v Novém Městě na Moravě slouží od listopadu 2015.

Reklama

Doporučované