Hlavní obsah

V Ostravě vystoupí operní pěvec Adam Plachetka, ale bez diváků

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V Ostravě koncem listopadu vystoupí operní pěvec a sólista Metropolitní opery v New Yorku Adam Plachetka.

Článek

Koncert, který byl připraven jako součást náhradního podzimního programu zrušeného Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka, bude s ohledem na současná vládní opatření bez diváků. Přenášen bude v živém přenosu na webu i facebookových stránkách festivalu. Lidé, kteří si už koupili vstupenky, je mohou vracet. ČTK řekla mluvčí festivalu Michaela Dvořáková.

„Velmi mě těší, že se festivalu Leoše Janáčka povedlo, navzdory všemu, domluvit alespoň přenos a záznam našeho koncertu. Pochopitelně bychom raději hráli pro živé publikum, ale v současné době bude malým zázrakem i odehrání programu pro kamery a rozhlasový záznam. Věřím, že všechno vyjde a těším se na viděnou a slyšenou z Ostravy,“ řekl Adam Plachetka.

Vystoupí za doprovodu Czech Ensemble Baroque. „Poodkryje v evangelickém Kristově kostele v Ostravě 29. listopadu tajemství legendy o vztahu dvou rivalů Mozarta a Salieriho,“ uvedla mluvčí. Přenos mohou zájemci sledovat zdarma.

Festival na podzim připravil sérii několika koncertů. V září se uskutečnily dva. Listopadová část zahrnovala sedm vystoupení. Konat se měla na různých místech Moravskoslezského kraje od 17. do 29. listopadu. On-line přenos pořadatelé chystají jen v případě Plachetkova vystoupení. Ostatní podzimní koncerty ruší.

Reklama

Doporučované