Hlavní obsah

V plzeňském DEPO2015 bude promítat autokino

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V plzeňském areálu DEPO2015, jehož většina aktivit je nyní kvůli koronavirové krizi omezena, bude příští týden promítání v autokině.

Článek

Při jeho vzniku se depo spojilo s týmem plzeňského filmového festivalu Finále, jehož konání museli letos pořadatelé kvůli koronaviru přesunout z jara na podzimní termín. Od 14. do 17. května čeká diváky Autodepokina projekce filmů z české i americké produkce. Promítat se bude na LED obrazovku širokou 12 metrů, každé auto dostane vlastní přijímač na zvuk. Jde o nejvyšší možnou kvalitu projekce, co se týká velikosti, kvality obrazu a zvuku, řekl dnes ČTK mluvčí DEPO2015 Adam Vondřička.

„Výběr filmů je přizpůsoben osobitému formátu, který zde není příliš obvyklý. Kromě českých filmů s diváckým potenciálem jsme se rozhodli zařadit i filmy z produkce USA, kde se autokina zrodila,“ řekla ředitelka Finále Eva Veruňková Košařová. Promítat se bude přímo na parkovišti areálu, kapacita je až 120 automobilů. Na programu jsou projekce snímků Vlastníci, Joker, Tenkrát v Hollywoodu, Příliš osobní známost, Rivalové, Poslední aristokratka a Rambo - Poslední krev.

Program začne ve čtvrtek filmem Rivalové a od pátku do neděle jsou na programu dva filmy denně. Cena za auto je 390 korun v předprodeji a 450 korun na místě. Řidiči autoveteránů zaplatí 200 korun. Součástí vstupenky je malé občerstvení. Občerstvení s bezpečným roznosem přímo do vozu bude i na místě.

Reklama

Doporučované