Hlavní obsah

Valašské Klobouky dostaly dotaci na první etapu obnovy sídliště Luční

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Valašské Klobouky na Zlínsku získaly dotaci šest milionů korun ze Státního fondu podpory investic na první etapu obnovy sídliště v Luční ulici. Celkové náklady úvodní fáze obnovy dosáhnou 17,5 milionu korun.

Článek

Dofinancování a zařazení projektu k realizaci bude schvalovat zastupitelstvo na svém příštím zasedání. „Zkvalitnění veřejného prostoru na sídlišti Luční je jednou z priorit našeho města a prostřednictvím získané dotace se posunujeme k jejímu naplnění. Obyvatelé se dočkají řešení naléhavých otázek o vhodných herních plochách pro děti, odpočinkovém místě pro širokou veřejnost i infrastruktuře pro pěší, cyklisty a řidiče. Jedná se o první etapu finančně velmi nákladné revitalizace, na niž v budoucích letech hodláme navazovat dalšími fázemi,“ uvedla starostka Eliška Olšáková (nez.). Ve městě žije asi 5000 obyvatel.

„Zastupitelstvo už dříve schválilo, že při úspěšné dotaci bude možnost dofinancování z vlastních prostředků, takže očekávám, že na dubnovém jednání dojde k oficiálnímu posvěcení a projekt posuneme do realizace ještě v letošním roce,“ uvedla starostka.

První etapa obnovy počítá s novým centrálním hřištěm v proluce mezi bytovými domy. „Navrženo je atraktivní dětské hřiště v kombinaci s odpočinkovou a pobytovou plochou. Díky mírně svažitému terénu zde mohou vzniknout tři výškové úrovně, které budou navzájem propojeny schodištěm, sedacími schody nebo skluzavkou. Počítá se s moderními herními prvky pro děti různých věkových kategorií i mobiliářem pro pobyt rodičů a dalších návštěvníků,“ uvedla Olšáková.

Chodník mezi areálem základní školy a sídlištěm by měl být nahrazený stezkou pro pěší a cyklisty. „Parkoviště pod bytovým domem číslo popisné 895 při příjezdu na sídliště získá nový povrch i napojovací komunikaci. Jeho kapacita se úpravami zvýší o devět parkovacích stání na celkových 21 míst. Projekt dále zahrnuje nové veřejné osvětlení a sadové a zahradnické úpravy celého prostranství,“ uvedla mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Reklama

Doporučované