Hlavní obsah

Ve Špindlerově Mlýně se projevila uzávěra, lidí tam bylo méně

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Ve Špindlerově Mlýně se dnes projevila uzávěra Trutnovska, která platí v regionu kvůli rychlému šíření koronaviru od pátku. Parkoviště jsou zaplněná z poloviny.

Článek

Lidí je venku opravdu málo, řekl ČTK starosta Vladimír Staruch (Pro náš Špindlerův Mlýn).

Podle fotoreportéra ČTK byl kolem poledne Svatý Petr, část Špindlerova Mlýna, skoro prázdný. Bylo tam pár běžkařů a skialpinistů. Jindy plná parkoviště v centru Špindlerova Mlýna byla dnes skoro prázdná.

„Je tady určitě méně lidi. Pár jich přijelo do bytů. Apartmány mají podzemní garáže, tam se těžko odhaduje, zda tam jsou lidé. Opatření, zdá se, zafungovalo. Navíc dnes je hodně pod nulou, pod mrakem, což lidi také asi odradilo,“ řekl Staruch.

Podle starosty lidé po městě i ve vnitřních prostorách nosí roušky, dodržují odstup a chovají se zodpovědně.

Na Trutnovsko zasahují Krkonoše a jsou tam další velké skiareály, také Pec pod Sněžkou nebo Janské Lázně. V Peci je podle odhadů starosty Alana Tomáška (SNK Sněžka) lidí stejně jako minulý týden, kdy nebyla uzávěra okresu. „Přijde mi to stejné. V opatření osobně nespatřuji, že by mělo mít smysluplný výsledek,“ dodal Tomášek.

Naopak v Orlických horách u Šerlichu, kde není omezení pohybu, bylo už od dopoledne parkoviště plné, auta s turisty přijížděla celý den. „Dost nás to tam trápí, musíme zachovat průjezdnost pro IZS,“ řekla krajská policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Skicentra jsou kvůli vládním opatřením zavřená od loňského 27. prosince. Provozovatelé vleků nyní čekají, zda skutečně v neděli skončí nouzový stav a budou moci otevřít. Uzávěra Trutnovska by měla skončit s nouzovým stavem.

Reklama

Doporučované