Hlavní obsah

Ve Zlíně se v úterý opět otevře tržiště Pod Kaštany

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Ve Zlíně se v úterý opět otevře vyhledávané tržiště Pod Kaštany. ČTK to v tiskové zprávě sdělil mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer. Prodejci i zákazníci však budou muset kvůli epidemii koronaviru dodržet několik opatření.

Článek

„Naší snahou je tržiště připravit k otevření co nejdříve. Zároveň ale musíme přijmout řadu opatření, aby prodej a pohyb lidí v prostoru mezi prodejními místy přinášel co nejnižší rizika,“ uvedl ředitel Technických služeb Zlín Jakub Černoch.

Nejviditelnější změnou bude možnost obsadit jen každý druhý prodejní stůl, aby mezi prodejci byly mezery. „Prodejci budou muset mít při kontaktu se zbožím i při přijímaní plateb od zákazníků nasazené rukavice. Každý prodejce si navíc musí zajistit mýdlenku s dezinfekcí a dohlížet na to, aby nakupující dodržovali rozestupy,“ uvedl mluvčí. Tržiště bude otevřeno v pracovní dny od 06:30 do 17:00, v sobotu od 06:30 do 12:00.

Městská tržnice by se měla otevřít také například ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku, a to od pondělí, začnou tam fungovat také veřejné toalety. Již o soboty bude ve městě lidem opět přístupný park u zámku Kinských. „Reagujeme tak na zvýšený zájem občanů zejména seniorského věku, kteří by park vzhledem k pěknému počasí rádi využili k procházkám. Otevřeny zde budou také veřejné toalety, jež budou zaměstnanci společnosti Technické služby města Valašské Meziříčí dezinfikovat každých 30 minut. Návštěvníci zároveň musí dodržet platná vládní nařízení, jako je například povinnost nosit ochranu úst a nosu či zákaz shromažďování,“ uvedla místostarostka Zdislava Odstrčilová (KDU-ČSL).

Ve městech se chystají také farmářské trhy, například ve Vsetíně se uskuteční poprvé 16. května, následně každou druhou sobotu až do konce října. Oproti předchozím rokům nebude připraveno pro nakupující posezení a trhy budou sloužit výhradně k nákupu regionálních potravin a produktů a jejich odnesení domů.

Reklama

Doporučované