Hlavní obsah

Ve zlínské části U Majáku bude nové zázemí pro sportovní a společenské akce

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Ve zlínské části U Majáku bude nové zázemí pro sportovní a společenské akce. Nyní se dělá výběrové řízení na zhotovitele, z něhož vzejde také cenová nabídka, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer.

Článek

„Areál nyní slouží jako víceméně jediná veřejná shromažďovací plocha v místní části U Majáku. Lidé z místní části zde pořádají společenská setkání jako dětský den, vánoční setkání, lampionový průvod, pouť a další.Park využívají místní obyvatelé ke každodenní krátkodobé rekreaci a k rekreačnímu sportu,“ uvedl radní města Miroslav Chalánek (ODS).

Prostor díky jeho dobré dostupnosti a umístění uprostřed přírody využívá i veřejnost z širšího okolí. V areálu je nyní veřejně přístupné víceúčelové hřiště pro míčové hry a dětské hřiště.

„Z tohoto pohledu areálu citelně chybí zázemí pro pořádání společenských a sportovních akcí a dále víceúčelová zpevněná plocha. Stavba bude sloužit jako zázemí rekreačního areálu obyvatelům místní části U Majáku. Toto vybavení by výrazně rozšířilo možnosti společenského života v této místní části,“ uvedl Chalánek.

V jednopodlažním objektu bude sklad zahradní techniky, sklad mobilního vybavení areálu, toalety, výdejna s občerstvením a krytý přístřešek. Součástí stavby jsou také terénní úpravy, zpevněné plochy, přípojka vody a kanalizace, doplnění veřejného osvětlení a sadové úpravy.

Reklama

Doporučované